Ham med toiletbørsten

Vi var til en god venindes fødselsdag søndag eftermiddag. Deres lejlighed var fyldt med skønne mennesker og masser af lige så skønne børn i nogenlunde samme alder som NC.

Der var god mad og en fantastisk stemning. Det var en af de hyggeligste fødselsdage, jeg kan komme i tanker om. NC var så sød og let og sjov at have med, så vi kunne bare slappe af og være sammen med andre voksne. Han tussede rundt og legede dels med sig selv og dels med de andre. Jeg elsker sådan at se ham have det sjovt.

I et ubevogtet øjeblik skrubbede NC altså Frederik på maven med toiletbørsten og blev hurtigt kendt som ‘ham med toiletbørsten’. Så fik Frederik en ny bluse på, og vi voksne blev mere opmærksomme på at lukke døren til toilettet.

Ganske kort forinden væltede NC et glas vand ud over en IPhone, der lå på sofabordet blandt en masse fyldte plasticglas. Der fulgte et stille og en anelse anstrengt øjeblik, men der skete ikke noget med telefonen, så den røg tilbage i lommen.

Vi fik et stykke lasagne med hjem til NCs aftensmad, men han var for træt til at spise det, så det blev gemt til i morgen.