Søndagshygge med tog og bus

Ved 12-tiden fik jeg uden problemer lagt både NC og mig selv til at sove middagslur. NC faldt i søvn på under to minutter, og så faldt jeg lynhurtigt i søvn. Meget dyb søvn med masser af skøre drømme (vi købte et hus – !), og det føltes som om der kun gik 10 minutter, så var NC vågen igen og kaldte på mig. Der var faktisk gået 2 timer, jeg var helt groggy, og jeg gik ind og fiskede ham op. Han så rimelig frisk ud. Jeg kunne sagtens have sovet mindst et par timer mere, og jeg tvivlede på, om jeg overhovedet var i stand til at vågne helt. Mine øjne var ikke meget for at holde sig åbne, ihvertfald.

For at give Allan lidt mere læsero, gik vi en tur med klapvognen søndag eftermiddag. Jeg prøvede at overtale NC til at gå ved siden af klapvognen, men nænej .. han kastede sig ned på knæ som en italiensk fodboldspiller, der appellerer efter et straffespark. Og det virkede: Jeg satte ham op i klapvognen og så gik vi ned på stationen for at se på tog.

Vi havde heldet med os; vi så utallige tog, og vi gik igennem et tog. NCs øjne var ved at trille ud af hovedet på ham, da vi for første gang stod på perronen, og der kom et tog kørende ind. Han råbte begejstret og klappede i hænderne. Dørene, der gled op og i, var han helt vild med.

Der holdt et tog, som skulle køre et kvarter senere. Det gav os lige lejlighed til at åbne og lukke dørene – det var helt fantastisk for NC at opleve det. Og han jublede, da vi gik ind i toget og ud på den anden perron. Jeg forsøgte at købe en billet, så vi kunne køre til Virum, men billetautomaten afviste mit kort, så det blev der ikke noget af. Vi tog elevatoren ned igen og gik ud og kiggede på busser på busholdepladsen. NC var stum af begejstring, for der holdt 5 busser på én gang.

Vi gik tilbage og legede lidt på vuggestuens legeplads, som nu ikke er helt dækket af sne længere. NC fandt en god stor vandpyt, som han powerhoppede rundt i. Da mørket var ved at falde på, gik vi op og forstyrrede Allan i hans lektielæsning, så vi kunne få lavet aftensmad, før han skal afsted i læsegruppe.

Jeg tør vædde på, at han ligger og drømmer om tog i sin seng nu 🙂