Mortens Aften .. Forkert navn, forkert fugl og forkert dato 😆

Jeg har igen i år forsøgt mig med at forklare Mortens Aften for knægten. Det blev til en noget forvirrende forklaring om den gode og hellige Martin, der ikke hed Morten.

Martin gemte sig blandt gæssene, fordi han ikke ville være biskop. Gæssene skræppede op, så han blev opdaget, og så blev han biskop – og sur på gæs, hvorfor vi spiser Mortensand. 

Den gode biskop Martin blev begravet 11. November i år 397 i Tours, og det fejrer vi den 10. November, skat!

Den ligger ikke lige til højrebenet, vel? Forkert navn, forkert fugl og forkert dato 😆

One Comment

  1. Pia siger:

    Hahaha – husker kun alt for godt dengang jeg skulle prøve at forklare konceptet for en amerikansk gæst. Jeg fortalte løs, og så skulle jeg lige hen og tjekke til anden. Da jeg vendte mig om og kiggede på ham, lignede han en der ikke vidste om han skulle grine eller græde… Det blev så anledning til en god snak om traditioner, og om hvor skøre de nogen gange kan være. Han mente at vi vandt 🙂

    Liked by 1 person

Der er lukket for kommentarer.