Lørdagsmiddag på Den Gule Måge ☀️

Vi spiste middag på McDonalds – via deres app tilbud fik jeg gratis kildevand til min salat. Jeg elsker deres salat med kylling, hummus, sprød kål, sorte ris og edamame. Knægten fik et Happy Meal med nuggets. Han elsker nuggets med ketchup.

Jeg har ro i maven, når vi er på McDonalds, for når det kun er en lille del af en forholdsvis varieret kost, så er det fint nok. Kommer denne type mad til at fylde for meget, er det skidt.

Jeg er heller ikke bekymret for, at Nuggets skulle være hel kværnet kylling. Det er en urban myth. Se her hvordan det foregår. En anden grund er, at kyllingekødet er 100% dansk. Det kommer fra Danpo, som er underlagt dansk fødevarekontrol og dermed dansk fødevarelovgivning.

Lille sidespring: I gamle dage var det tradition for at kværne fjerkræ – fx pressed duck er en specialitet i Frankrig. Har aldrig smagt det, har dog lige set det i fjernsynet. Man kan bruge en gammeldags saftpresser, hvis det er?

Vi vil gerne give vores søn et balanceret og afslappet syn på mad. Som udgangspunkt er al mad ok, intet mad er tabu eller forbudt hos os, og man skal ikke skamme sig over mad. Der er noget, man kan spise mere af end andet, det vigtige er balancen.

Der findes ikke usunde fødevarer, det er kostens sammensætning, der kan være sund eller usund. Det er summen af det hele, der tæller.

Tilbage på Den Gule Måge sprang han Fritterne over og gik direkte til æblebådene i stedet for. Til sidst tumlede han i klatrelabyrinten til sveden løb af ham.

Men .. at gå på McDonalds uden at spise burgere er som at gå i Tivoli uden at prøve noget?

I 2018 er Den Gule Måge alt andet end burgere. I hvert fald for os. McD er lækre salater, god kaffe plus en sikker succes for husets yngste 😅

Det med fødevarekvalitet og børn er lidt sjovt.. Vores dreng anerkender kvalitet: Den eneste gang, han har spist en bøf i hele sit liv, var på Søllerød Kro. Ellers er han erklæret vegetar. Bortset fra Nuggets, frikadeller, pølser, leverpostej, fiskefrikadeller, Fredes Fiskepinde … måske er han snarere flexitar 🤪🤣