Do Re Mi i Mirabellhaven i Salzburg ❤️

Det var gråvejr onsdag morgen, så vi valgte at køre ad landevejen til Salzburg. Vi skulle have taget motorvejen, selvom den er 50 km længere. Landevejen var spærret pga vejarbejde, så vi holdt helt stille i omkring en times tid og ventede på grønt lys. Men der var smukt!

Tilsidst nåede vi frem. Vi parkerede på Mirabellplatz – der er altid pladser at finde der, og det er centralt.

Vi gik gennem Mirabellhaven og nød de smukke blomster og den fantastiske udsigt over Hohensalzburg. Det er et af de smukkeste områder i Salzburg, og du bør ikke snyde dig selv for denne gåtur.

Vi gik lige gennem Mirabellhaven, men hvis du har god tid er det en stor park med både en legeplads og mange eventyrlige hjørner. Man kan snildt bruge et par timer i parken.

Vi gik ganske kort gennem orangeriet, hvor der er fisk, skildpadder og en voliere med fugle plus eksotiske palmer og kaktus. Der er altid mange turister fra hele verden i Mirabellhaven, så der er altid gang i selfiesticks og kameraer. Det er en livlig park, men der er heldigvis god plads med brede stier 😅

Jeg elsker at gå igennem og nyde de smukke blomster. Det ser altid ud som om gartneren lige er gået. Jeg er særligt vild med deres blandede bede – se her hvorfor:

Min mor og min mormor var blomstercoinesseurs og havde grønne fingre. Jeg kan huske, at min mormor talte varmt om Mirabellhaven, og at den var inspiration for hendes have i Farum.

Jeg har gået i Mirabellhaven med min mor som barn – det var magisk, fordi jeg genkendte den fra min yndlingsfilm Sound of Music.

Inde i mit hoved synger jeg altid “DoReMi”, når jeg er i Mirabellhaven. Jeg har også en grøn dirndl på, som er syet af gardinstof. Inde i hovedet, altså. Det er nemlig her, at den sang/scene er optaget.

I filmen kan du se Maria og børnene efterligne statuerne ved indgangen mod floden, passere Pegasus springvandet, passere de grønne tunneller, lave skalaer på trappen og hilse på dværgene i parken.

Der er gratis wifi i parken, så du kan høre “DoReMi” på mobilen, mens du hopper og danser gennem parken. Bare rolig, du er ikke den eneste!

Og den gode nyhed for alle Sound of Music fans; der er endelig kommet et Sound of Music museum i Salzburg. Det manglede da bare!

Det er et privat museum, der fokuserer på den virkelige historie om familien von Trapp. Historien er spændende, selvom den afviger fra filmen (eller omvendt 😆). Jeg læste bogen som barn – den kan jeg godt anbefale!

Og museet har en butik – en meget stor butik med SOM merchandise. Der gik jeg amok og fik købt en posefuld postkort, magnet og en scrapbook sammensat af skuespillernes egne fotos og beretninger fra deres tid på settet i Østrig, da de optog Sound of Music. Jeg glæder mig til at dykke ned i den!

Jeg har set en film med Charmian Carr (Liesl), hvor hun fortalte om sin Salzburgtid. Virkelig spændende! Jaja, nørdet … I know!

Det er tid til at se filmen igen ❤️🤩