Pokémom spiser Poké Bowl 🥗

Knægten lyste op – pokébowls? Altså noget mad med Pokémons? Nej, desværre, skat – det er nok snarere sushi i salatform!

Rundt om hjørnet fra vores lejlighed i Berlin i Alte Schōnhauser Allée ligger L.A. Poké Bowl, som serverer en moderne version af den hawaiianske nationalret Poke.

For mig er Hawaii noget med blomstrede skjorter, sandstrande, surf, blomsterhalskæder, hula-dans, kokosnødder og venlige, glade ø-boere. Men maden har jeg ikke gjort mig nogen forestillinger om … ? Noget grillet eller mad på bål?

Jeg læste L.A. Poké Bowl på Lonely Planet, og jeg var nysgerrig 😀 Vi var desuden i marken efter noget lækkert, sundt og grønt. Det er præcis det, en poke bowl kan 😆

Poke betyder noget i retning af “skåret i små stykker”, hvilket er ret præcist beskrivende. Traditionelt er poke en enkel, frisk og meget nærende ret, som består af rå fisk (blæksprutte eller tun), en base af ris og ingredienser som forårsløg, sesam og vendt i en dressing baseret på sojasauce serveret i en skål. En Poke Bowl smager af Japan, Hawaii og USAs vestkyst på en gang.

Jeg elsker det, og jeg vil gerne have flere Poke Bowls. Det er lige mig.

Hvis man gad, kunne man nok lave det selv. Hvis!
Vi blev ekspederet af en sød og hjælpsom ung amerikansk kvinde, og hun blandede vores bowls efter opskriften og tilsatte vores ønskede extras. Jeg drak Balis til, som er en himmelsk basilikum-ingefær saft.

Vi sad udenfor og spiste vores bowls; det var vildt godt, superlækre sprøde grøntsager og lækker asiatisk dressing. Og så er der bare noget fantastisk hyggeligt at sidde på fortovet i Alt Schönhauser Strasse en hed solskinnet sommeraften med sin skønne mand og lækre barn. Jeg ignorerede for vildt det faktum, at det var feriens sidste aften. Ignore, ignore, ignore!

Det var virkelig lækkert, og det ville være fedt med sådan en poke-biks i nærheden derhjemme, istedet for et af alle pizzeriaer.

2 bowls coming right up!
Mums ❤
L.A. Pokebowls, Alte Schönhauser Str. 44, 10119 Berlin
Mo-Fr 12.00-22.00 & Sa 12.30-22.00