Lykke er en kuffert i Berlin 🧳

Morgen i sommerhuset. Stille, solrig, kølig morgen. Lavede et par kopper kaffe, spiste morgenmad sammen med sønnen. Vi lyttede til hans musik på den efter hans mening ‘meget gammeldags’ radio (altså en DAB/CD afspiller med Bluetooth og usb).

Knægten puttede sig under dynen med sine Youtubevideoer, og jeg satte mig til at læse sidste halvdel af Lykke Friis’ bog ‘En kuffert i Berlin”.

Jeg synes, at det er en fantastisk bog, som har gjort mig klogere på vores spændende nabo mod syd. Det ligger ellers ikke lige til højrebenet for mig, sådan spontant at læse om nyere tysk politisk historie, men Lykke Friis kan bare noget særligt dér.

Hun brænder for det, og det er svært at undgå at blive revet med. Jeg synes, at tysk politik er voldsomt spændende, når det formidles af Lykke Friis.

Desuden er det der foregår i Tyskland supervigtigt for os som danskere. Det har det altid været, sådan er det jo at være den lille nabo. Jeg har fået en betydelig større indsigt i nyere tysk politisk historie end før, samt i bevæggrundene for deres Europa-politik, som direkte influerer os alle i Europa.

Årsagen til, at jeg valgte den bog er lidt kringlet. Da vi var i Berlin i sommerferien sidste år stod bogen “Østers på Kempinski og andre europæiske fortællinger” af Lykke Friis i den lejlighed, vi låner i Berlin. Den bog slugte jeg i løbet af et par meget varme og sene sommeraftener i Berlin. Jeg nåede ikke de sidste par kapitler, så jeg var nødt til at skaffe den på nettet, da jeg var kommet hjem.

Østers på Kempinski‘ gav mig appetit på mere og mere nørdet læsning om tysk politik. Hvis jeg var dig ville jeg starte med Østers, som opvarmning – præcis som jeg gjorde 😀