Hvil i fred, Olivia ❤️

“Olivia de Havilland” skrev jeg i venindebøgerne i 1980 under ‘yndlingsskuespiller’.

Olivia de Havilland er stadig min yndlingsskuespiller, og jeg er trist over at læse, at hun er død. Men jeg vil trøste mig med hendes egne ord.

Hun genså nemlig fra tid til anden ’Borte med blæsten’ – men hun blev ikke trist over at se alle de kære velkendte ansigter på afdøde venner og kolleger:

“Luckily it does not make me melancholic. Instead, when I see them vibrantly alive on screen, I experience a kind of reunion with them, a joyful one.”

Hvil i fred og tak for dine fantastiske film ❤️

I would prefer to live forever in perfect health, but if I must at some time leave this life, I would like to do so ensconced on a chaise longue, perfumed, wearing a velvet robe and pearl earrings, with a flute of champagne beside me and having just discovered the answer to the last problem in a British cryptic crossword.

– Olivia de Havilland