Kintsugi 金継ぎ

Hjemme hos os taler vi mest dansk, og vores søn taler japansk. Han er vild med japanske animefilm, manga og med Japan sådan helt generelt. Ja, overskriften er ofte japansk herhjemme.

Kintsugi betyder gylden reparation. Når noget er brugt og gået i stykker, så reparerer japanerne det med guld i stedet for at kassere det.

Så når din yndlingstekop får et skår eller går midt over, så viser man den ære og limer den sammen med guld. Guldet fremhæver tekoppens ufuldkommenheder og forlænger dens liv, så du fortsat kan glæde dig over din helt særlige tekop – nu med fine guldstriber.

Kintsugi handler om at favne og ære sine mangler og ufuldkommenheder. Det er en inspirerende tankegang, når man (som jeg) runder 50 år om kort tid og nu tydeligt kan se i spejlet, at jeg har mange år i min rygsæk.

Måske skal jeg købe noget bladguld og lime fast i mine kragetæer?

https://kintsugi-rium.jp