Park Guëll

Igår tog vi ud for at se Park Guëll; blåøjede turister som vi er. Men man kan ikke bare komme dryssende og komme ind. Vi var der sent på formiddagen og næste ledige tid var 17:30. Nevermind, vi bestilte billet til dagen efter, til en af de eneste ledige time-slots, der var, nemlig 12:30.

Så et tip herfra; bestil tid hjemmefra.

Vi tog bussen derud. Det var nemt at finde ud af busserne; man skal blot holde øje med pilen, der angiver retningen på køreplanen. Køreplanen ser ens ud i begge retninger, kun pilen angiver bussens retning. Vi skulle således køre mod læseretningen på køreplanen.

Først gik vi en tur i den offentlige del af Park Guëll. Vi gik opad bjerget og rundt. Der er en fantastisk udsigt over Barcelona.

Da klokken nærmede sig 12:30 stillede vi os op i vores time-slot-kø. Det er meget velorganiseret. Det er nødvendigt, for der er mennesker overalt. Husk at bestille en slot-tid hjemmefra. De er udsolgt på selve dagen.

Vi fik set det hele inklusiv salamanderen, hvor vi på ægte turistmaner fik skudt det obligatoriske foto af sønnen og salamanderen.

Jeg kan anbefale et besøg i deres butik; man kan gå op i tårnet. Der er en fin udsigt. Udvalget i butikken er også fint; sønnen fik en beanbag-salamander, en blyant og et viskelæder med den fine Gaudí-mosaik på.