Newyorkerbyheart: Pebernødder a la Lagkagehuset

FANTASTISKE pebernødder a la Lagkagehuset……….

newyorkerbyheart.com /2007/12/fantastiske-pebernodder-a-la-lagkagehuset.html

Pebernødder a la Lagkagehuset:

250 g smør

250 g sukker

1 tsk. stødt ingefær

1 tsk. kanel

1 tsk. hvid peber

1 tsk. kardemomme

1 tsk. bagepulver

1 tsk. natron

1 dl piskefløde

500 g mel

Smør og sukker piskes sammen med en el-mikser, til sukkeret er pisket godt ud. Piskefløden piskes i (laveste hastighed i starten!!). Bland krydderier, bagepulver og natron i melet og rør det så i dejen, til der fåes en nogenlunde fast dej. Ælt det sammen med hænderne. Tril dejen ud i pølser, ca. på tykkelse med en lillefinger. Skær dem i små stykker (ca. 1 cm.) lange og tryk dem let sammen i toppen. Sæt på bageplader – de flyder ikke meget ud, så de kan sættes nogenlunde tæt. Bages i ca. 10 minutter (kun ca. 7-8 minutter i min ovn ved almindelig varme) ved 200 grader, de skal ikke blive alt for brune og pas på at de ikke får for meget under bunden.

1/1

Hver jul har vi tradition for at bage pebernødder efter Lagkagehusets opskrift – også i år.

Jeg plejer at hente opskriften på Birthe Lynggaards blog Newyorkerbyheart, men linket virkede ikke, da jeg søgte det for et par uger siden. Nu har jeg fundet opskriften igen, så hvis du søger den, er den nu her.

Som tiden dog går .. tak for de gode opskrifter, søde Birthe ❤️