Grønt genbrug af pressemeddelelse

Man ved, at det er ved at blive jul, når juletræsfabrikanterne sender det årlige genoptryk af deres efterhånden meget slidte pressemeddelelse ud.

Nyheden er den samme som sidste år og sidste år og sidste år og sidste år og sidste år og ….

Dit juletræ bliver ekstra dyrt i år
Mandag d. 4. okt. 2010; kl. 08:06 af kris for TV 2 Nyhederne

Hører du til dem, der hvert år i december sætter en ære i at købe eller fælde et smukt juletræ til stuen, skal du i år forberede dig på, at det kan blive en dyr affære, oplyser TV SYD.

Præcist hvor meget nåletræerne kommer til at koste, er endnu usikkert, men flere faktorer er med til at presse prisen op. Blandt andet er den danske eksport af juletræer stærkt stigende, og efterspørgslen er stor. Samtidig er der betydeligt færre træer til salg. Det skyldes, at branchen for 8-10 år siden var inde i en dyb krise, og derfor undlod mange producenter dengang at plante nye træer.

Det tager netop mellem 8-10 år for et juletræ at nå de cirka 175 centimeter i højden, der gør det attraktivt og salgbart. Det er med til at presse priserne rekordhøjt op, og dermed topper de sandsynligvis priserne fra sidste år, der også var rekordhøje.

Sidste år var det samme klagesang, men i 2008 var historien dog lidt anderledes: Der var nemlig mange juletræer, der blev spist af lus, samtidig med at svenskerne ikke længere eksporterede deres overskudslager af juletræer, hvorfor juletræerne særlig i storbyerne (!) forventedes at blive rekorddyre.

One Comment

  1. gittepigen siger:

    Markedsføring kalder sagen Juletræs-gate og omtaler samme emne 16/10 her http://www.markedsforing.dk/artikler/vis/artikel/juletraeer-saelges-paa-frygt/

    Like

Der er lukket for kommentarer.