Nytårsforberedelser Berlinerweise

Som vi altid gør, stod vi ‘tidligt’ op for at spise en hurtig morgenmad på Fleury’s for at nå i KaDeWe, inden der kom alt for mange mennesker. I KaDeWe skulle vi nemlig købe nytårsmaden. I gourmet-etagen var der fyldt godt op med de lækreste canapéer og andre gode sager. Vi skulle også have berlinere og bordpynt – udover maden. Alt til nytårsfejringen har de i KaDeWe!

3112 Kadewe.jpg

Vi fik købt både forret, hovedret, dessert og berlinere til klokken 12. KaDeWe har et kæmpe udvalg med forskellige smagsvarianter og udseende; jeg faldt for en berliner med Bailey’s og lyserød lykkegris, så dem købte vi.

I Danmark fejrer vi typisk nytår med kransekage – i Tyskland fejrer man nytår med berlinere, og det er nemt at vænne sig til, for en god frisk og saftig berliner er virkelig lækker. Da jeg var ung og havde en tysk kæreste, fejrede vi nytårsaften sammen med vores venner. De medbragte en hel kasse med berlinere. De var alle superlækre undtagen én, der var fyldt med sennep .. Vi døde simpelthen af grin, undtagen ham, der sad med munden fuld af sennep 😀

Bagefter tog vi en tur til Mitte dels for at tage i Primark og Saturn, men også for at gå en tur i området omkring Hackescher Markt. Egentlig skulle vi have været i Muji for at købe kasser til drengens voksende Skylanders-samling, men der var lukket. Vi gik i stedet i Hackesche Höfe, hvor der var ægte julestemning med fint pyntede juletræer og den mest fristende duft af brændte mandler og pandekager.

3112 Hackesche.jpg

Da det var ved at blive mørkt, gik vi i Rossmann for at tanke op på dullegrej til moren* – og i Edeka for at få de sidste ting til nytårsaften. Derefter tog vi sporvognen hjem for at gøre os klar til årets sidste aften.

* John Frieda shampoo, balsam, serum, secret agent, hårfarve, fodcremer, krystaldeo, vinter-håndsæbe, farvetabletter til drengens karbad, festligt badesalt … du ved, det løse 😉

Later post fra 31. december 2015

2 Comments

 1. Cille siger:

  Hvor ser det lækkert ud. Jeg elsker Berlinere – det er min yndlingskage (eller en af dem). Det var da en fantastisk ide at fejre nytår i Berlin. Måske vi skulle gøre det næste år. Bor i så på hotel/lejlighed?

  Liked by 1 person

  1. Fru K siger:

   Det er så fantastisk! Julen bliver forlænget med de fantastiske julemarkeder, og det bliver bare sjovere for børn og voksne, når man er frisk til en tur på de udfordrende berlinske legepladser i høj sol og frost.
   Vi lejer normalt en lejlighed – de sidste 3 år har vi været afsted til nytår i 3 forskellige lejligheder. Alle virkelig skønne 😘
   Jeg synes, at det fungerer bedst med familielivet i en lejlighed. Vi laver slet ikke mad, men spiser alle måltider ude. Parkering i Berlin er billigt selv for længere tid. Vi kører altid via Gedser-Rostock ud og via broen hjem.
   Sig til, hvis du vil høre mere 😘
   Knus

   Like

Der er lukket for kommentarer.