Guten Rutsch!

Lige om lidt er det nytårsaften… Vores dag har været lidt hektisch, men vi har nået det hele, og vi er klar til ein guten Rutsch ind i det nye år.

Vi startede dagen med at dele den store morgenmadstallerken på Spreegold på Schönhauser Allee, plus latte, plus Erdbeer-yoghurt-shake. Selv knægten spiser mere og bedre her i Berlin!

Vi trak vejret dybt og satte kursen mod KaDeWe’s Gourmetetage for at købe nytårsmiddag. Det var vi ikke de eneste, der gjorde – det føltes som om det halve Berlin havde fået samme idé. Der var så mange mennesker, men det lykkedes os at få gode sager i pose og sæk.

Knægten fulgte med, og jeg må simpelthen råbe ud her, at jeg er SÅ stolt af ham! I år havde vi ingen klapvogn med, så han var på slæb, hånd i hånd med mig, i et stormagsin med masser af glade mennesker, der puffer, skåler og smiler. De fleste går nemlig rundt med et glas sekt og handler. Men for drenge på 114 cm er det ikke det fedeste at befinde sig i halv højde, men folk tog fint hensyn. Knægten tog det fint og med ophøjet ro – der var larm, mærkelige dufte, høje lyde og mange mennesker – men det generede ham ikke. Det er så vildt!

Vi lavede selvfølgelig en nålestiksoperation ud af det; ind, handle, ud. Ikke shoppe, og næsten ikke kigge. Jeg vil tro, at vi klarede det på en times tid.

Vel ude igen gik vi ned til U Bahn, og vi tog tilbage til lejligheden, hvor vi lagde maden på køl. Og så gik turen ned i det lokale supermarked, hvor vi købte hvid cappuccino, marmelader, slik, chips, drikkevarer, pålæg til morgenmad, bamsepostej til drengen, mettzwiebelwurst til mig og meget meget mere. Køen var enorm, det tog vel nok en times tid at komme gennem supermarkedet, men igen var der god nytårsstemning. Ved kassen fik vi 3 fortune cookies gratis med. Håber de virker!

Vi gik på den lokale og spiste Sommerrollen – altså rispapirsruller med rejer, koriander, risnudler og salat – den anden var vegetarisk med bl.a. tofu. Og så et satayspyd. Bare en let frokost før rutscheturen 😊

Og SÅ hjem på sofaen et par timer!