Talen til min elskede

Først vil jeg gerne takke jer alle sammen fordi I er med til at gøre vores dag til noget helt særligt. Det betyder utrolig meget for os begge, at I er her til at dele denne dag med os. Og tusind tak for alle de fine gaver vi har fået!

Jeg vil allerførst gerne sige en særlig tak til mine kære forældre. Om kort tid er det 10 år siden min mor døde, og jeg savner at have hende her i dag.  Far, med jer to som forældre har jeg altid vidst, at jeg havde et trygt sted at kæntre, når livet gjorde knuder.  Mors død har ikke ændret på det, for du har altid stået bag mig uanset hvilke valg jeg traf. Det betyder uendelig meget for mig.

Jeg vil også gerne sige en speciel tak til mine kære svigerforældre, fordi jeg lige fra første færd er blevet helt fantastisk modtaget i jeres hjem. Uanset hvornår vi kommer forbi, har I altid kaffe på kanden og noget spiseligt i køleskabet.

Og nu dig min elskede. Her havde du lige troet, at du for en gangs skyld fik lov til at tale uden at jeg prøver at få det sidste ord, men nej … sådan skulle det ikke være! Heller ikke i dag. Efter at have været sammen i 3 dejlige år har vi i dag givet vores ja til hinanden, og jeg kan uden at lyve sige, at i dag er den bedste dag i mit liv.

Takket være dig er jeg nu ikke bare kone, fru K men også vordende mor. Med dig ved min side er alt muligt! Jeg er lykkelig over, at jeg fik dig i nettet! Principielt sagde jeg ja til dit frieri, fordi du har verdens dejligste nummis.  Her fristes jeg til at bryde ud i sang, men må tænke på, at vi har gæster i dag.

Med dig, skat, har jeg fundet ro. Ikke at der ligefrem er roligt, hvor vi er, men i mit hjerte er der ro og ikke længere en rastløs søgen.  Du er der altid for mig, når jeg er glad og når jeg er mindre glad. Min far nikker bekræftende, når jeg siger, at jeg altid er nem, rolig og ligetil: du favner mig fantastisk og formår – for det meste – at følge mit kringlede sind og respekterer mig, selv når jeg bliver gnistrende hidsig og urimelig.

Vores 3 år sammen har allerede været præget af storme – vores værste stormvejr mødte vi sidste efterår, hvor vores drøm om at blive forældre gang på gang brast. Da så jeg selve meningen med at dele livet med dig. Midt i alle tårerne, håbet der brast – dér stod du og havde det akkurat som jeg. Vi lænede os ind mod hinanden, red stormen af sammen – og nu er vores baby omsider på vej. Jeg ved, at der kommer flere storme, skat, men med dig ved min side ser jeg dem trygt i møde. Du er det bedste, jeg ved. Det er dig, jeg længes efter at dele dagen med, når jeg er på vej hjem og forsøger at overdøve mobilens skratten.

Når solen går ned, er det dig, jeg vil lægge mig ind til og sove sammen med. Jeg bærer med smil din byrde, fordi jeg er stolt og lykkelig over, at det er netop mig, du har udvalgt til at være din kone og mor til dit barn.

Jeg elsker dig!

Rejs jer alle op for at skåle for min dejlige ægtemand!