Spis lige salt til!

Sidder her og venter på, at NC sover. Han er overtræt, fordi vi sad og hyggede os med at se grinende babyer på YouTube. Det kan varmt anbefales! Men så var det, at jeg kiggede ud af vinduet. Der ligger vel 5-10 cm sne, og store bløde snefnug daler tæt ned. Jeg får et hysterisk anfald! Var det ikke ved at være forår?!

Nu over til en helt anden historie: Jeg læste nemlig, at apotekerne bliver bestormet af danskere, der vil have jodtabletter mod den stråling, der måske kunne tænkes at blive fragtet med vinden helt nede fra Japan og måske i 117. potens kunne tænkes at true vores helbred. Alle eksperter er ude og forklare, at strålingen ikke når os i farlige mængder. Det er simpelthen ikke muligt, selv med en rask medvind.

Igen sluger vi katastrofen råt og tænker på os selv først. Hvad med at sende jodtabletter én masse til Japan med nogle af de fly, der stadig flyver derud? Eller hvad med noget nødhjælp? Et af verdens mest moderne samfund er brudt sammen, og i nat døde mindst 14 mennesker af sult og kulde. Mens vi bryder vores hjerner med, hvordan vi nu skal få fat i de jodtabletter, som ikke længere er i produktion, ikke har været det i årevis – og som ikke hjælper en fis.

Må jeg fortælle en hemmelighed? Der er tilsat jod i salt. Så spis lige salt til!