Monbijou, mon amour!

Nicholas sov middagslur fra cirka halv to til lidt over fire, så der var ikke tid til den store omgang sightseeing i dag. Vi gik en tur ned i Monbijouparken, som vi ikke har været i tidligere, men som jeg har læst om i Ella Bella.

Sikke et skønt sted! Vi gik langs floden, hvor den ene båd efter den anden sejlede forbi. Nærmest alle liggestole langs floden var optagede, solen skinnede og alle ignorerede den kulsorte himmel i horisonten.

Vi gik forbi Monbijou friluftsbadet, som så fantastisk indbydende ud. Der var ikke så mange mennesker, som man lige kunne forestille sig på en hed dag i Berlin. Der var den mest fantastiske udsigt til Museums Insels tage og de forbipasserende tog.

Vi gik over til parkens legeplads, som var et kæmpehit hos Nicholas. Han elskede stenrutsjebanen – vi forældrevar mere skeptiske; en høj bakke i brosten og beton og med lodrettekanter og et gelænder, der indbød til klatring. Et styrt ville være synonym med en hurtig tur på hospitalet!

Heldigvis var der også et mere almindeligt klatrestativ med en høj rutsjebane i sandkassen under de store gamle kastanietræer, samt et gyngestativ med to gode gynger. Mellem træerne var der kig til fjernsynstårnet på den ene side og Museums Insel og floden på den anden side.

Der var masser af steder, vi forældre kunne slænge os, og vi havde tanket op med Vanilla Latte fra Starbucks – så er der virkelig noget ved at gå på legepladsen 🙂

Bagefter gik vi over på Hackescher Markt og fandt en restaurant, hvor vi kunne få en god BØF, for det var det, vi havde mest lyst til. Vi spiste på Restauration 1840,og vi kunne sidde udenfor på pladsen med korte ærmer uden at fryse. Det var helt fantastisk dejligt!

Bagefter gik vi ad Dircksen Strasse i retning mod Yoli i Munzstrasse. På vejen fik jeg mit livs første Dr. Martens sko, for i vinduet hos Dr. Martens spottede jeg et par fede sorte ballerina-sko på bud til 69€. Jeg prøvede dem, og de var helt perfekte. Det er ægte læder med blød og fleksibel gummisål. Så kan jeg godt snart kyle mine gamle udtrådte og flænsede ballerinaer fra Vagabond ud.

Vi gik en tur i Adidas flagship store, og jeg er blevet lidt forelsket i et par seje sorte stiletter fra Adidas med blå hæle til 140€. Jeg har jo ikke ligefrem et reelt behov for dem, meeeen … Det må helt klart overvejes! Jeg kiggede også på sko til Nicholas, men der var ikke helt det, jeg søgte.

Vi endte vores tur hos Yoli, hvor vi fik os hver en yoghurt is med med masser af forskellige toppings. Isen i sig selv er frisk, syrlig, cremet og lækker. Og man kan vælge alt muligt fra friske bær til chokoladestykker, Oreos og diverse karamel- og chokoladecremer med knas i.

Vel hjemme igen gav jeg Nicholas et tiltrængt karbad. Han elskede det – bortset fra da jeg vaskede hans hår. Det hader han. Til gengæld elsker han at sprøjte og plaske med vand, og jeg blev våd fra top til tå, mens han morede sig kosteligt.

Nu ligger han og sover, og det varer heller ikke længe, før vi ligger og sover. I morgen skal vi noget tidligere ud af starthullerne!