Inklusion (3)

Tak for jeres svar på min to dages historie omkring inklusion. Desværre er det ikke en historie, jeg har fundet på, og heldigvis er det ikke min historie. Jeg tror ikke, at jeg kunne skrive SÅ pænt om det, hvis det var. Men i skrivende stund sidder to drenge hjemme hos deres forældre og kan se frem til, at deres klassekammerater taler om en lejrskole, glæder sig og planlægger. Men som det ser ud nu, skal to af drengene i klassen ikke med. Alene fordi de har et handicap. Deres folkeskole har valgt ikke at bruge de nødvendige ressourcer på at tage deres støtteperson med.

For mig svarer det til, at skolen lige så godt kunne have bestilt en bus til 25 elever, hvor de sidste to ikke kan komme med, for der er ikke råd til en større bus. Det siger sig selv, at den går ikke. Men fordi der er tale om inkluderede børn – den ene med autisme, den anden med en ukendt diagnose – så er det tilsyneladende okay at vrage dem forud for lejrskolen af hensyn til økonomien.

Jeg blev SÅ harm og så ufattelig trist over at læse denne mors historie i et lukket forum på nettet. I nogle af de mange kommentarer kan jeg læse, at denne dreng ikke er alene – der er andre, der oplever samme type svigt. Jeg frygter, at det en dag er min søn, der bliver blacklistet til en lejrskole, hvis det her fortsætter.

lejrskoleEn anden kvinde, der blev mindst lige så harm som jeg, lavede en simpel grafik, som jeg sidenhen har delt via min profil, og i løbet af 24 timer blev billedet delt mere end 500 gange. Jeg blev efterfølgende kontaktet af to journalister, men selvom jeg mener, at historien er vigtig, så er det ikke min historie, og jeg kender ikke personerne bag. Da opslaget var skrevet i et lukket forum er det i mine øjne fortroligt, og jeg vil derfor ikke bidrage til at få historien bragt ud. Jeg ville ønske, at hun selv ville stå frem, drengens mor. For de andre små drenge og pigers skyld.

For hvordan forklarer man sit barn, at han ikke skal med på lejrskole? Jeg håber virkelig aldrig, at jeg skal prøve at forklare min søn det.

One Comment

  1. teakl siger:

    Inklusion er en dødssejler … man inkluderer og inkluderer men i mange tilfælde ender man med enten at “eksludere” de øvrige elever som går bange i skole og som skal leve med at det meste a den tid der er til at hjælpe og give eleverne opmærksomhed ( og det er i forvejen meget LIDT tid) går til at inkludere børn der har brug for så uendelig meget mere hjælp end de kan få i folkeskolen uanset om de år en støtteperson eller ej… de har brug for specialuddannet personale eller med at eksludere de elever man siger man inkluderer, af samme årsag… her er der så tale om et særligt groft tilfælde fordi man bevidst udelukker de “inkluderede” fra fælles aktivitet… det er simpelthen så grotesk at jeg vil foreslå dig at skrive til den der har skrevet i det lukkede forum og spørge om der er interesse for at du formidler kontakt til en journalist der er meget interesseret i historien… der er ikke bare tale om at en skoleleder tager uheldige beslutninger, der er tale om at hele inklusionsideen er forkert skruet sammen.. det er kun af sparehensyn.. camoufleret som “godhed” den slags ser vi mere og mere af i disse år…

    Like

Der er lukket for kommentarer.