Afsted! Afsted!

Når vækkeuret ringer klokken 4:50 en lørdag morgen på den allerførste feriedag, så hopper man ud af sengen med et ‘yes’.

Vi var med færgen fra Gedser klokken 9, og ved 19-tiden ramte vi vores hotel i Obertrubach i Bayern. Hotellet koster hele 58 euro for os alle tre inkl. morgenmad, så vi var forberedte på lidt af hvert. Men helt som de andre gange, vi har overnattet i samme område, er standarden fin. Stort værelse, pænt og meget rent. Gode brede senge med kæmpe fluffy dyner og overdimensionerede hovedpuder.

Turen herned var fin, og selvom det tog lang tid – 13 timer, så føltes det ikke slemt pga. færgeoverfarten og brunchen dér. Da vi kom til Tyskland sov knægten et par timer, efter at have set Ramasjang Mysteriet på podcast.

Vi vækkede ham, da vi ramte en rasteplads med en Marché, og han var helt rundt på gulvet med soveøjne, da vi trak ham rundt mellem bjerge af lækker mad. Det tog han meget plnt, faktisk. Jeg var nok blevet lidt knotten.

Det er i øvrigt altid en god idé at gå efter Marché, når man holder pause på motorvejen i Tyskland. Kun hos Marché kan man få god, sund (og usund), frisk og lækker mad.

Undervejs skinnede solen, og vi mærkede ikke noget til det uvejr, der var varslet over Nordtyskland og Danmark, før jeg foreslog, at vi spiste udenfor ved nogle borde ved Marché, så knægten kunne lege på deres legeplads. Vi satte os i solen og var lige ved at blæse væk. Det var ægte Sturmböhen … vindstød af stormstyrke. Det var skægt og ret absurd at spise i stormvejr under en parasol, der truede med at knække. Men vinden var overraskende varm, så det gik an.

Vi kørte videre i høj sol og stormvejr. Det var meget mærkeligt. De stærke vindstød gav problemer for campingvognene, der slingrede faretruende, og de fleste lastbiler forsvandt fra motorvejen, måske af samme grund? Vi kørte bare videre mod syd, og til sidst lagde vi stormen bag os.

Kort efter begyndte bakkerne at blive større og større. Bakkerne begyndte at ligne bjerge mere og mere, og til sidst fandt vi vores hotel i Obertrubach. Vi fik lidt sen aftensmad og valgte en lækker Bauernplatte med en masse hjemmelavede pølser, skinker, ost og sure agurker.

2 Comments

 1. pernillenb siger:

  Jeg håber at du får en dejlig ferie…
  Men også at du får mulighed for at SOVE… Så den grundtræthed bliver lettet lidt

  Liked by 1 person

  1. Fru K siger:

   Hej Pernille!
   Jeg kan godt love dig for, at jeg får sovet på min ferie zzzzz … jeg kan slet ikke lade være! Det er så skønt at sove uden at skulle vækkes af vækkeruret. Når jeg kommer hjem, må jeg sørge for, at jeg får mine 7-8 timers søvn. Jeg er blevet meget mere frisk og har mere overskud. Jeg bliver et bedre, rarere og mere omgængeligt menneske af at sove. Helt naturligt. Det er FOR dumt at skære ned på søvnen!
   Snork fra alperne – Gitte K

   Liked by 1 person

Der er lukket for kommentarer.