En fantastisk aften

Her til aften har vi været til intet mindre end

Eine parlamentarische Spurensuche. Vom Reichstag zum Bundestag.
Ein Grossbildprojektion 29. Juni bis 3. Oktober 2015 ab Beginn der Dunkelheit am Reichtagsufer.

Det lyder måske en smule tørt, men det var en helt fantastisk oplevelse lige på det sted, hvor det meste er sket gennem tiden. Vi sad nemlig på trapperne på Reichtagsufer og så en film om 130 års parlamentarisk tysk historie i lys, lyd og billeder. Det var fantastisk – både lærerigt, meget rørende og storslået med god musik, lys og billeder.

Det startede 21:15, vi var der omkring klokken 21 og fandt let nogle pladser helt forrest. Knægten sad med min telefon og tog en masse billeder, og fordi vi har forklaret ham en hel del omkring Tysklands historie, så kender han efterhånden en hel del til det. Han ved, at muren skilte Tyskland i to Tysklande, og at Freiheit betyder frihed. Han så til med store øjne, selvom det var langt over hans sengetid.

Det var en smuk klar og varm aften. Ved solnedgang var det omkring 26C, så det var skønt at sidde ved floden og se film på de solvarme sten. Vi gik langs floden til stationen og købte en Döner på vejen hjem, fordi vi lige var lidt småsultne. Overalt i gaderne var unge smukke mennesker på vej i byen, og vi tre gik hjem for at sove.