Leggings, treggings, jeggings, meggings?

Nu vil jeg ikke påstå, at jeg er en opdateret front-fashionista, som er totalt hip down on the beat. Men jeg er heller ikke bagude .. or so I thought. Jeg har efterhånden fattet, at man i 2010 ikke går i gamacher eller gamachebukser – som vi gjorde i 90erne.

Næ, i 2010 går man i leggings. Så langt så godt – leggings har erstattet gamacher. Det var helt ærligt også et ord, der lugtede lidt for meget af galocher, folkedans og frilandsmuseum. Så leggings it is – også i min garderobe.

Men så er det, at jeg støder på begreberne jeggings, meggings og treggings – og undrer mig lidt. For på billederne ligner leggings, treggings og jeggings umiddelbart hinanden.

Meggings er et (grimt) kapitel for sig. Det er leggings til mænd. Ad siger jeg bare. Prøv selv at google meggings and feast your eyes! Pas på kaffen ikke ender i den gale hals, siger jeg bare!

Hvad angår treggings, leggings og jeggings, så er jeg – som altid – overbevist om, at marketingafdelingen har været inde over: For ved at sælge gamacher som leggings, treggings og jeggings kan man potentielt sælge 3 par til hver kunde – istedet for kun et par. Smart thinking!

Uden nettet ville jeg fortsat have været mystificeret over begreberne, men heldigvis kan jeg jo kigge i Debenhams modeblog og læse mig til følgende og føle mig totalt u-opdateret, idet indlægget er fra november sidste år:

Leggings, jeggings and treggings, this season it’s been all about the ‘ings’.

But with all these fashion terms being thrown around, do you know the difference? To make things easier we’ve demystified each style and given you an idea on how to wear them.

Leggings are tight fitting styles that are typically made from a blend of lycra, spandex, nylon, cotton or polyester. They’ve been around practically forever and are usually ankle length but in recent fashion circles leggings can now be longer or shorter (cycle shorts were spotted on the SS10 catwalks).

  • Wear leggings underneath short skirts and dresses or with tunic tops for everyday practicality.

Jeggings are fab if you like the look of jeans but prefer the stretch and feel of leggings.  They are the perfect cross between leggings and jeans and some even have the same features as a pair of jeans including stitch detail pockets. They’re versatile, comfortable and uber stylish.

  • Throw on your jeggings with slouchy jumpers and cosy knits for a relaxed, weekend look.

Treggings are the latest of the ‘legging craze’. They look like trousers with a fit and shape of leggings. Sleek and tailored, treggings are great for work and give you lasting comfort throughout the day.

  • Wear treggings in the office with a tailored jacket for that perfect mix of smart and edgy.

So there you have it… will it be leggings, jeggings or treggings? The outfit possibilities are endless.

P.S. Guys – watch out for meggings, that’s leggings for men… eeek!

One Comment

  1. Gerda siger:

    Hej Gitte
    Leggings er skønne 🙂 se bare her http://minhemmelighed.dk/product.asp?product=158

    Like

Der er lukket for kommentarer.