Brunchbuffetten – en uddøende dinosaur?

Vi ville fejre valentinsdag ved at bruge en Smartbox, vi har fået som gave. Problemet med den type boxe er, at det ofte ender med, at man ender et sted, alene fordi man er nødt til at vælge et sted, som er del af box-konceptet – ikke fordi man har fået det anbefale. Og det er sjældent de bedste steder, der er med.

Vi valgte en café på Frederiksberg, men desværre kunne vi kun få brunchbuffet. På deres hjemmeside lød det dog ganske fint, der var noget hjemmelavet og noget lidt anderledes. Men i virkeligheden var det bare en ordinær brunchbuffet, ikke noget luksus dér. Det var ikke dårligt, det var sådan set okay og pænt præsenteret, men det var bare ikke specielt spændende eller unikt.

Buffetens bedste var en lækker frisk blandet salat, en lækker tunmousse og en god laks med noget dip. Og den klassiske græske yoghurt er altid god med müsli og sirup. Resten var mindre spændende; en slags skiveost, skinke og orange chorizo fra supermarkedet.

Pandekagerne var fabriksfremstillede og triste. Der var de obligatoriske overstegte rynkede brunchpølser med stivnet røræg, samt en slags tyk æggekage med noget tomatagtigt ovenpå, og en madtærte med klæg bund.

Brødet var ikke hjemmebagt, der var en slags franskbrød og assorteret Mette Munk mini bake off a’la tank station; wienerpecan, kanelsnegle, spandauer, samt tebirkes. Det smager da udmærket, mens det er lunt, men det er bare ikke særlig opfindsomt.

Til gengæld var kaffen god; jeg fik latte til, og den var med en magtfuld espressosmag og tilstrækkelig varm. Mums!

Knægten spiste en skive brød, to pandekager og et par skiver vandmelon – så det føltes lidt som røveri ved højlys dag at betale fuld pris (149) for en 6-årig, især da der var tale om champagnebrunch – champagne skulle han jo ligesom ikke have noget af 😳

Så vi indtog tilsammen for over 600 kr brunchbuffet 😳 Det er rigtig mange penge, og det var maden slet ikke værd. Vi var ret ærgerlige og skuffede, da vi gik. Øv, det var dumt spild af penge.

Brunchbuffet – hit eller shit?

Det undrer mig egentlig, at brunchbuffet som art ikke er uddød for længst. Er brunchbuffet stadig et hit? Er det super? Er det ikke so 90s?

Min mand og jeg er bestemt ikke fan af den danske buffetkultur, og vi prøver så vidt muligt at undgå buffet, fordi konceptet bare ikke holder. Sidst vi var  forbi en brunchbuffet var på færgen – og netop på færger har buffet sin berettigelse. Færgebuffeten var både bedre og mere ærlig end den såkaldte  “luksusbrunch med bobler”, vi fik.

I Berlin har vi aldrig oplevet en brunchbuffet .. Jeg tror ikke, at det findes? I stedet er der en række morgenmads- eller brunchplatter på menuen – eller også kan man pick & mixe fra kortet alt efter appetit og humør. Jeg foretrækker frisklavet mad – fremfor mad, der står og dør langsomt på et varmeapparat, mens folk roder rundt i det.

Og er madspildet ikke enormt fra en buffet? I 2016 er det dårlig stil at lave for meget mad og smide ud efter min mening.

2 Comments

 1. vivaestbella siger:

  Brunch buffet på Charlottenlund Ford om sommeren hvor man sidder ude og kigger ud over Øresund. Den er lækker. Både maden, brødet, salaten og kaffen. Specielt brød som jeg ELSKER

  Like

  1. mammalade siger:

   Ja, det MÅ jo findes – den gode buffet 😍 det du skriver dér giver mig akut forårskuller 😋😋😋

   Like

Der er lukket for kommentarer.