Den sidste sommerdag

I år har det lidt været som om sommeren fortsætter for evigt. Vi ved godt, at det er på lånt tid, og at det ikke er et sundhedstegn med sommer i september. Men her på den korte bane har det været skønt at kunne udskyde vinteren lidt og lade som om vi bor på en varmere breddegrad.

Vi har fået lagt væggen ned mellem børneværelse og kontor (læs: rodekontor) i sidste uge, og jeg ved ikke, hvad vi havde forestillet os. Der er mindre skader på gulv, loft og vægge, så der skal en del til, før knægten kan flytte ind. Vi fik også fjernet et indbygget skab. Der var heldigvis parketgulv under skabet (pyha), men kun rå beton på vægen. Så det er noget med at ordne loft, vægge og gulv, før vi kan flytte knægtens ting ind på hans værelse.

Resten af vores lejlighed ligner derfor stadig et rodekontor. Suk. Det fede ved det er, at der er nok at ta’ fat på – og det gør ikke noget, at man roder i processen. Når der er megarodet i forvejen, gør mere rod hverken fra eller til. Så vi får hver dag formindsket rodet og kommer nærmere den orden, vi drømmer om. Det er skønt.

Det er faktisk fordelen ved at tage rodet frem fra gemmerne; at man bliver stærkt motiveret til at rydde ud i det. Når vi nu har nedlagt vores rodekontor, skal rodet enten ud eller blive i stuen. Det sidste kommer ikke til at ske, så det skal ud.