Altid Berlin

Vi skulle hente mad til nytårsaften i KaDeWe, og på vej derhen krydsede vi det hyggelige julemarked ved Gedächtniskirche. På den modsatte side af vejen var der et hav af blomster, lys og breve til minde om de 12 ofre for angrebet på julemarkedet 19. December. Vi stod der et øjeblik sammen med de mange andre, der stod og tænkte på de afdødes grumme skæbne.

Vi fortsatte over på julemarkedet, og præcis der hvor lastbilen ramte stod der nu kæmpestore betonelementer som beskyttelse. Julemarkedet var travlt, og der var masser af mennesker. Vi gik lidt ned mellem boderne, og dér mellem de første boder var der en plads fyldt med blomster, lys og breve. Ligeledes der stod mange mennesker i stilhed og brugte et øjeblik på at tænke på det skete.

Mellem lysene faldt mine øjne på en seddel, hvorpå der stod ‘Berlin bleibt Berlin’ ❤