Stjerneskud

Da jeg var ung, og sommerferien var ved at slutte, lå vi på ryggen på græsplænen og så Perseiderne passere i de klare lune mørke august-nætter. Vi var småfulde, sentimentale og ønskede ved hvert stjerneskud, at sommeren og dette øjeblik måtte vare for evigt.

Her til aften var det stjerneklart, selvom dagen i dag åbenbart var den dag, den uendelige sommer sluttede. Jeg genså Perseiderne; jeg så utallige stjerneskud, og jeg ønskede atter, at sommeren måtte vare for evigt.

Perseiderne og de lyse nætters afslutning minder mig altid om, at tiden skifter. Nu bliver det hverdag igen; skolen starter på mandag, alle mine kolleger er tilbage fra ferie, så om lidt er der fuld knald på igen.

Men lige nu og her ønsker jeg, at sommeren godt må vare længere. Jeg er ikke færdig med solen og varmen. Jeg er ikke klar til mørke, regn og vinter endnu. Mon jeg nogensinde bliver det 🙄🤔

(laterpost fra 12/8-2018)