Hemmeligheden bag en go’ ferie er ..

En af mine hemmeligheder bag en god ferie er en god nattesøvn på et godt hotel, der er centralt placeret. Jeg er nemlig 46 somre, jeg er nået dertil i mit liv, hvor mit liv er for kort til en hård seng på et vandrehjem og en lang gåtur hjem fra toget i et skummelt kvarter.

Beliggenhed

For mig er hotellets beliggenhed derfor en afgørende detalje, når vi planlægger storbyferie. Det fungerer bedst for os, når vi bor et sted, som er let at komme til og fra. Det skal ligge centralt, tæt på metro, sporvogne eller busstoppesteder. Det skal være nemt at stå op og gå på opdagelse.

Derfor vælger vi hotel eller lejlighed i et område med puls. Der skal være liv og mennesker. Der skal være en Späti eller en Mercat i nærheden til det mest nødvendige; drikkevarer, slik og chips.

Til gengæld vælger vi ikke hotel eller ferielejlighed nær turistattraktioner, for det er ikke nær Brandenburger Tor, Kudamm eller Eiffeltårnet, at de fede og levende områder ligger.

Sov godt

img_4308
Go’morgen Barcis!

Man aldrig undervurdere værdien af en god nattesøvn. Når man rejser, udfordrer man hjernen, fordi man bryder vanerne. Jo mere man bruger sin hjerne, jo færre vaner man har, jo mere træt bliver man. Og så er man nødt til at sørge for at sove godt. I hvert fald når man som jeg når over en vis alder.

Når man er yngre, fungerer man fint med et par timers søvn på en madras på gulvet et par timer i et rum med en snorkende ven og et par veninder, der fuldehvisker hemmeligheder højlydt. Mit 46-årige jeg var taget hjem med det samme, men mit 23-årige jeg var ready-to-rock efter et par timer på den måde.

Wake up happy

God morgenmad er vigtigt for mig. Jeg bliver hangry allerede indenfor 2 timer, når jeg er vågnet op. Min hjerne nedsmelter, og hulekvinden stikker hovedet ud. Not nice. Min familie ved det, og vi prioriterer morgenmad højt.

Kender vi byen godt, bor vi typisk i en lejlighed og spiser morgenmad ude – som vi altid gør i Berlin. Fordelen er, at vi får én på opleveren lige fra morgenstunden og kommer ud af fjerene.

I Barcelona i efterårsferien boede vi på et hotel, hvor vi nærmest sov alt for godt. Vi kom alt for sent ud af fjerene og ned til morgenmad. Men morgenmaden var fantastisk; vi kunne bestille omelet, spejlæg eller røræg med forskelligt lokalt tilbehør. Dertil var der en righoldig buffet med masser af sortfodsskinke, lokale pølser, oliven, bagte tomater, oste, bagværk, frugt og hjemmelavede smoothies. Der var også yoghurt med en masse tilbehør, så man kunne bygge sin egen müsli.