Babymad i Berlin

Jeg var ved at gå bagover, da jeg i den lokale Edeka så udvalget af babymad. Der var adskillige hyldemetre med stribevis af forskellige spændende smagsvarianter. I Danmark er pasta med tomat i 117 varianter det mest gængse. Kort sagt er udvalget indenfor babymad i et dansk supermarked dødssygt og meget ringe. Så ringe, at man forfalder til at opgive glasmaden og laver noget ruskomsnusk selv.

I Berlin faldt jeg over spændende smagsvarianter som:

  • Hipp Tagliatelle in Spinat-Käse-Sauce
  • Alete Kleinkind-Menü Pasta Piccolini Kräuter-Nudeln mit Panna Cotta
  • Hipp Junior Menü Karotten – Kürbisgemüse mit Bio Kalb
  • Bebivita Gemüse und Hühnchen mit Reis
  • Hipp Milde Paprika-Rahmnudeln mit Bio-Putenbällchen
  • Hipp Junior Menü Tomaten Risotto mit bio Schwein

Jeg kunne godt tænke mig et mere spændende udvalg, for nogle gange er det bare rart at kunne tilbyde Nicholas Carl et hurtigt alternativ til vores mad. Det er ikke altid han kan eller vil spise vores mad – og så er det bare fedt med et godt alternativ i baghånden. Men glem det i Danmark – det ville jeg have haft, hvis jeg havde boet i Tyskland. Mon de har mere tradition for at servere babymad på glas end vi har i Danmark?

Ja, jeg ved det jo godt. Mødregruppefascisme. Igen. Kvinde er kvinde værst. Man er ikke en bonus mater, når man stikker sin baby et glas præfabrikeret mad. Det grænser nærmest til børnemishandling. Næ, man skal stå og svede over dyrtkøbte økologiske grøntsager, pasta, ris og kød til sin lille pode, hvis man skal være en bonus mater. Gaaab!!

Jeg blev konfronteret med spørgsmålet “Giver du ham virkelig dét?”, da jeg gav NC pæremos fra glas. Spørgeren sad og fodrede sin pode med en lille portion bæbrun mos i et gammelt syltetøjsglas og pegede på mit lille glas pæremos med en frisk kulørt etiket, som NC glad labbede i sig. Hun havde købt 3 kilo pærer og havde sirligt skrællet dem og renset dem for kerner, kogt dem til mos og frosset det ned i portioner i gamle syltetøjsglas. Jeg var og er helt afklaret og ærlig omkring, at jeg vælger at prioritere at bruge min tid på områder, hvor jeg virkelig kan gøre en forskel for Nicholas Carl. I min verden er det vigtigere at lege, kæle og hygge med ham frem for at bruge tid på at stå og koge pæremos. Anytime.

Ud over et langt større udvalg af babymad og -mos på glas findes der også mange flere spændende varianter af grødpulver, modermælkserstatning med forskellig smag (havde været god, da NC afviste mme, for det må trods alt have været bedre, hvis han havde drukket mme med vanille smag end slet ikke at drikke mme som det jo endte med), baby-teer, baby-kiks, baby-frugtbarer, baby-tvebakker, baby-yoghurt, baby-smoothies osv osv. Jeg vil gå så langt som at sige, at det var spændende at stå foran hylderne med baby mad. Det er det overhovedet ikke herhjemme.

Som om det ikke var nok med et fedt og bredt udvalg i supermarkederne, så var der på Marché, hvor vi spiste et par gange, en decideret Baby Service Station i samarbejde med Hipp babymad, hvor man kunne købe et glas babymad og få en sej tallerken, bestik og engangshagesmæk med i købet. Der var mikroovn til at varme maden i, samt flaskevarmer og elkedel, hvis man skulle få brug for det. Det er superfedt – så ved man da, at man er velkommen med sin baby og behøver altså ikke at tosse rundt med mad i tasken og bekymre sig over, om man nu kan få den lunet. Jeg har aldrig set noget lignende herhjemme. Ville ellers være rart.