Helbredt!

Jeg var til 1 års tjek med øret i dag. Har jo haft benæder /cholesteatom i højre øre og blev opereret 13. april sidste år.

Jeg har ikke været imponeret over operationens effekt, for ved seneste tjek så det ud til, at jeg stadig havde væske i mellemøret, samt en hullet og indsunken trommehinde. Min egen ørelæge var ikke begejstret, ihvertfald. Jeg har stadig periodisk ondt i øret .. eller ondt og ondt … en trykken inde i hovedet, en ømhed nok snarere.

Min hørelse er heller ikke så god, synes jeg. Når jeg ligger på venstre øre, kan jeg f.eks. ikke høre NC græde eller Allan, hvis han siger noget til mig fra sin seng ved siden af. Det er ikke rigtig blevet bedre. Og så ved jeg jo, at der er stor risiko for at benæderen vender tilbage – rigtig mange skal opereres flere gange for at få hele svulsten væk.

Så det var med lidt bange anelser, at jeg tog på hospitalet i dag. Jeg kom for tidligt, men kom til med det samme. Først skulle jeg tale med lægen, der havde opereret mig. Så skulle jeg have foretaget høreprøve og så tale med lægen igen. Samtalen med lægen, oprensning af øret, undersøgelsen af trommehinden (som jeg kunne følge på videoskærm) og en efterfølgende konstatering af, at ‘det ser godt ud’ var overstået allerede 9:45 – min tid var 9:50.

Jeg hader hader hader at få renset øre med sådan en spids sugedims. Der bliver altid pirket til min balancenerve, så det hele sejler, og så gør det bare så AV! Jeg lå og nev mig selv i fingerspidsen med mine lange negle og fokuserede på alt andet end fladskærmen, hvor mit indre øre fyldte det hele, mens han nev mig i mit indre øre. Men det så godt ud: Hel trommehinde, ikke videre indsunket – og vigtigst af alt tør.

Høreprøven viste lidt nedsat hørelse – bedre end før operationen, men stadig 10-12% nedsat. Så jeg blev sendt afsted med besked på ikke at komme igen. Så det er bare med at keep up the good momentum: fortsætte med ikke at få vand i øret, ikke bruge øretelefoner i dét øre, så vidt muligt ikke sove på øret .. og så skal jeg til kontrol hos min egen ørelæge om 6 måneder. Hospitalet mener, at jeg er helbredt. Det er bare SÅ FEDT!

2 Comments

 1. Mette Jensen siger:

  Jeg fik benæder for første gang for lidt over 2 år siden .. Pga jeg næsten midstede hørelsen på v. Øre.. Blev opereret . Og det gik godt derefter .. Fik næsten hørelsen tilbage .. Men langsomt gik hørelsen ned af bakke igen, og igen smerter i øret .. Nu er jeg så lige blevet opereret igen for 2 gang .. Øv en stor omgang .. 5 timers operation, ramt på ansigtsnerven og ballangenerven
  😦 fået skiftet implantatet ud med et lidt større et.. Så ja nu går jeg så og spekulere på.. Hvornår det møg benæder kommer igen ..:-( og sygmeldt en hel md .. Hilsen Mette

  Like

  1. Gitte K siger:

   Åh neej, Mette … Det lyder forfærdeligt! Hvordan mærkede du at det var kommet tilbage? Jeg har af og til lidt ondt i øret, typisk i forbindelse med forkølelse. Kan det være det .. igen??
   Jeg må til ørelægen asap!
   Ingen vej udenom!
   God bedring, lad mig høre hvordan det går med dig?
   Gitte

   Like

Der er lukket for kommentarer.