Tid til kontrol

Jeg er blevet opereret to gange for benæder. I 2010 og igen i 2014. Benæder er en ‘godartet’ svulst, der nedbryder knoglerne i hovedet, hvis den ikke opereres bort. Den opstår i øret som følge af mellemørebetændelse med perforeret trommehinde.

Første gang jeg blev opereret for benæder, havde svulsten ædt det meste af mine øreknogler, og jeg fik nogle proteser sat ind i stedet. Anden gang var svulsten meget mere udbredt, for den havde næsten ædt sig gennem den del af mit kranie, der ligger op mod mine ansigtsnerver. Det var en stor operation, der tog 3 timer. Lægerne forstærkede mit kranie, fjernede de angrebne øreknogler, samt den bageste ørevæg – og i samme omgang røg det meste af min hørelse på højre øre, men det er sekundært, når man har sådan en benædende fætter i hovedet.

Nu går jeg til kontrol og oprensning med mit øre hvert halve år. Eller det burde jeg, men der er gået alt for lang tid pga. corona. Og i den seneste tid har jeg fået smerter inde i hovedet inde under øret. Jeg er også begyndt at blive lidt svimmel, når jeg går. Jeg trækker ligesom mod højre, når jeg ikke tænker over det. Ligeud for mig er åbenbart skråt fremad mod højre.

Der er stor risiko for, at det vender tilbage, og det er jeg SÅ bange for. Eftersom jeg ikke har kunnet mærke sygdommen, ved jeg, at jeg ikke selv opdager det, hvis det vender tilbage. Kontrollen giver ro.

Fordi jeg har fået fjernet så meget, har jeg et hulrum inde i øret. En “balsal”, som ørelægen kalder det. Mit øre har mistet evnen til selv at rense ud, og jeg må ikke selv rense øret. Jeg må slet ikke få vand i øret. Det kræver livslang halvårlig kontrol og oprensning hos ørelægen. Og det er tid. Nu!

Til kontrol

Fredag morgen. Kontroltid. Jeg blev kaldt ind, og så fik jeg renset ører med en spids ståltang, kamera og en sugedims inde i øret. Jeg kan følge det på en tv-skærm, men jeg lukker for det meste øjnene og niver mig selv hårdt i hånden, for det gør ondt i øret.

Denne gang bad lægen mig dog om at lægge armene ned langs siden for “det er ikke så godt, hvis det gør ondt, og du spjætter, når jeg har en spids ståltang få millimeter fra din hjerne” 😱 Jeg lå bomstille med hænderne ned langs siden. Bomstille.

Fordi det meste mangler i mit indre øre, bliver jeg meget svimmel, når øret bliver renset. Det er som at ligge i en hængekøje. Men det tager kun 10 minutter, og jeg er helt høj bagefter – ingen benæder og 1/2 år til næste gang 🤩 🥳

Smerterne fra øret er nu væk, og jeg er ikke svimmel længere. Det er SÅ godt! Næste tid 14. December 🥂