Drømmen om et hus

on

Vi har kigget med et halvt øje på boligannoncerne i lokalaviserne, for huspriserne er på vej ned i et niveau, hvor vi er ved at kunne være med, særligt når Allan snart er færdig med sit studie og begynder at tjene penge.

Men der er det der med at kigge. Det skaber drømme. Vi har været ude og kigge på et par huse, som ligger indenfor vores mulige ramme rent økonomisk.

Her til morgen for eksempel. Et skønt nyistandsat hus med lys, luft og plads til familieliv, børn og leg på vejen med genboens jævnaldrende dreng og alle de andre børn. Med klaprende havelåger, ‘hej’ over stakittet, trampolin i haven, vandkamp, sikker skolevej, masser af børn og masser af liv.

Pludselig er det min drøm det der. Jeg har ellers altid ment, at man sagtens kan have et rigt familieliv på fjerde. Men jeg mærker også begrænsningerne ved det allerede nu, hvor Nicholas er 3 år, og nu drømmer jeg om mere. På hans, på mine og på vores vegne.

Vi kommer til at leve med en seriøs trade-off, hvis vi skal have hus her i vores postnummer (2840). Vi har råd til huse, der enten er håndværkertilbud, ligger op ad en maxbefærdet vej og/eller huse med skimmelsvamp i kælderen.

Huset i dag ligger i et lukket område, men ud til områdets mest befærdede vej. Der skal noget seriøs støjmur til, selvom det faktisk ikke var slemt sådan søndag morgen. Inde i huset kan man ikke høre vejen, men i haven kan man godt høre bilerne. Vi er så bare en familie, der typisk ikke er hjemme i myldretiden, så det er et plus.

Men i kælderen er der skimmelsvamp på væggen. Fugtkilden er der taget hånd om, der er lagt dræn om huset, men skimmelsvampen er der stadig. Den var forsøgt malet, men slog igennem malingen. Det er ikke godt, så meget ved jeg.

Jeg ved ikke meget om skimmelsvamp og bekæmpelse af skimmelsvamp, men jeg ved, at det er giftigt. Jeg ved også, at det kan fjernes, men jeg ved sgu da ikke om jeg vil købe et hus med skimmelsvamp i kælderen?