Gråvejr?

Vi vågnede efter en lang og urolig nat. Noget med for kort seng, for høj temperatur, mareridt plus det løse. Vi hang med skufferne overmorgenkaffen, og så spurgte vi hinanden ‘hvad skal vi lave?’ Hmmm .. Det var gråvejr, så en tur op på bjerget var ikke det, der var mest oplagt. Jeg foreslog Salzburg.

Jeg har været i Salzburg én eneste gang. Det var en af de første gange, jeg var ude at rejse med mine forældre. Jeg var omkring 10 år, og Salzburg gjorde et uudsletteligt indtryk på mig:

  • Vi tog nattoget derned, og min far var til et møde hele den første dag.
  • Vi gik rundt med min mor, og vi fik en fantastisk pølse, som lignede en blomst.
  • Vi prøvede en karrusel i et omrejsende tivoli i øsregnvejr.
  • Vi så Mozarts hus og legetøjsmuseet, og vi spiste kage på Café Sacher.
  • Jeg legede, at jeg var med i Sound of Music i Mirabelhaven, og jeg kiggede fortryllet ind i klosteret på bjerget.
  • Vi så hele Salzburg fra borgens skydeskår.
  • Vi hoppede så kraftigt i en af sengene på Hotel Stein, at den gik i stykker, og vi fortalte det først år senere til far og mor.
  • Udsigten fra vores værelse var fantastisk; floden nedenfor og borgen højt oppe på bjerget på den anden bred.
  • Min mor ødelagde et skab på Hotel Stein – det brasede sammen som et korthus, da hun hængte sit tøj på plads, og vi skreg af grin.
  • Vi var i Hellbrunn, som for mig var helt magisk. Det var skægt, at en voksen havde lavet så barnligt et slot!

Alene derfor ville jeg gerne til Salzburg igen. For at opleve lidt af magien fra dengang, måske. Jeg gik i gang med en hurtig liste over sights, vi hentede et kort på turistbureauet i Westendorf, og så kørte vi afsted med næsen rettet mod nye eventyr.