Berlin Berlin

Vækkeuret ringede ved 5-tiden og pludselig forekom det ikke længere som verdens bedste ide at skulle nå færgen i Gedser klokken 9. Men op og afsted. Det regnede og var buldermørkt, men da vi nåede færgen var det blevet lyst og regnen var næsten stoppet.

Vi kørte raskt afsted med retning mod Berlin. Vi hørte NDR, og pludselig kom ‘Time to Wonder’ med Fury in the Slaughterhouse, som vi hørte hele sommeren i 1990. Jeg har aldrig hørt den i radioen, og den er bare så fed. Stadigvæk. Minder mig om at være ung, fri, ubekymret, grænseløs, forelsket, på røven og skidefuld .. Man skulle nok have været der 🙂

Omsider så vi TV-aspargesen i det fjerne – home sweet home! I denne omgang skal vi bo i en anden lejlighed end vi plejer. Den ligger ved Spittelmarkt, nær ‘vores’ anden lejlighed, men i et helt andet kvarter. Det viste sig heldigvis at være en fin rummelig og velindrettet lejlighed, så det bliver helt sikkert også nogle skønne timer, når vi er ‘hjemme’. Nicholas kedede sig på den sidste del af turen og spurgte ofte ‘er vi der ikke snart?’, men han forstod, at vi skulle køre længe, så vi oplevede ingen nedsmeltning.

20131228-223433.jpg

Da vi ankom smed vi vores tasker og begav os ind til Alex, hvor vi kom op fra undergrunden og landede midt i et klassisk tysk julemarked mit alles! Fantastisk hyggeligt!

Vi startede med at spise fantastisk frokost på Thai Inside. Skal det være thai, skal det være her. Deres frokosttilbud inkluderer en suppe og en hovedret. Suppen er altid helt helt fantastisk. Og også denne gang. Nicholas spiste en stor portion ris. Præcis som han ønskede den – uden noget. Jeg fik en ingefær shake, som bestod af ingefær blendet med isterninger og limefrugt. Frisk, syrlig og fuld af energi. Som altid var Thai Inside en fantastisk oplevelse.

Bagefter gik vi via Starbucks (jeg fik en Lebkuchen Latte, manden fik en Toffee Nut Latte .. mums!) over i Saturn for at købe et par forskellige småting. Nicholas opdagede, at de havde et kæmpe udvalg af Skylanders, og han jublede af begejstring. Han valgte to, som han fik lov at få. Han var lykkelig, og han insisterede på selv at bære dem resten af dagen hele vejen hjem.

Vi gik over i Alexa, hvor der var propfyldt af mennesker allevegne. Vi havde ikke klapvogn med til Nicholas, men han var bare kisteglad og gik for det meste og holdt mig i hånden, mens han holdt styr på sine Skylanders i den anden hånd.

20131229-083631.jpgI Alexa var der det største og mest (over)pyntede juletræ, vi længe har set. Det var helt dækket af guldglitter, guldglaskugler og lys. Smukt og smagløst på én gang. Vildt overdrevet og vildt fedt. Nicholas var helt vild med det, og vi tog en masse billeder foran det.

Vi gik gennem Alexa ned i kælderen til Edeka og Rossmann, hvor vi pløjede gennem begge butikker med Nicholas i indkøbsvognen. Han var kisteglad og sad faktisk bare og nød turen. Det var hyggeligt og sjovt, men til sidst havde vi fået styret vores akutte trang til mærkelig yoghurt, milkshakes, sodavand, snacks samt lækker aftensmad.

Vi gik tilbage gennem Alexa’s menneskehav, og Nicholas gik bare glad ved siden af mig. Vi tog U-bahn hjem og gik det sidste stykke. Det gik fint, selvom vi alle tre var lidt møre efter en lang dag. Vel hjemme igen så vi “Op” og spiste aftensmad. Nu ligger Nicholas og sover, og jeg er tæt på også at kapitulere.

Det skønneste i dag var helt klart at opleve, at Nicholas havde en god dag. Han nød at være med sammen med os. Sammen formår vi at reducere hans stress, så han rent faktisk modstår ellers ret stressende situationer uden at køre op i en spids. Fedt, fedt, fedt!

3 Comments

 1. Julia siger:

  Hej Gitte,
  Du linkede i sommers til en liste over gode steder at besøge i Berlin, men det var vist på den gamle blog. Kan du skrive den ind igen?

  Like

  1. Gitte K siger:

   Hej Julia!
   Godt nytår! Ja, se at komme afsted til Berlin 🙂
   Prøv at se på dette
   – eller prøv at skrive Berlin i søgefunktionen på bloggen ovre til højre, så får du det, jeg har skrevet om Berlin frem.

   Berlinerbjørnekram
   Gitte K

   Like

Der er lukket for kommentarer.