Sorg Agre

Her til aften præcis klokken 20:15 er det 14 år siden, at min mor døde. En smuk klar januaraften fortsatte bilerne med at køre, mens min verden stoppede for en stund.

Siden da er livet gået videre, og tiden læger alle sår, men ikke savn. Jeg savner min mor ofte, i øjeblikke og i samme nu ved jeg, ag jeg må klare mig uden hende. Det giver af og til et gib i mig af savn med en snert af sorg over OGSÅ at have mistet muligheden for at dele netop denne oplevelse med hende.

20140108-224845.jpgPræsten genfortalte dele af Karen Blixens fortælling Sorgagre om moderens kærlighed til barnet. Fortællingen afspejler præcist hvordan min mor var. Min mor ville gøre alt for min bror og jeg. Min mor ville til hver en tid have høstet hele rugmarken egenhændigt for at redde os.

Sorgagre handler om moderens kærlighed, om den fattige bondekone, Ane Marie, hvis søn er anklaget for ildspåsættelse. Ane Marie får muligheden for at redde ham fra rettergang og straf ved at høste en rugmark, ene menneske, på ét døgn. Ganske stilfærdigt og med et lille, tålmodigt smil om munden udfører hun det arbejde, hun har påtaget sig for at redde sin søn. Og hun når det, men synker død om af udmattelse.
Marken får navnet Sorg-Agre,
og sønnen bliver reddet.

Sådan var min mor, og sådan er jeg som mor ❤