Drop den finger!

20140109-165457.jpgJeg var til salgsmøde lige syd for grænsen fra i går til i dag, og efter morgengymnastik da jeg tog mine løbetights af, stødte jeg min fingerspids. Det sagde et lille ‘knæk’, men det gjorde overhovedet ikke ondt. Jeg så på fingeren, og prøvede at strække den, men yderste led virkede ikke. Jeg pirkede til den, jeg troede jo, at den var brækket. Det gjorde ikke ondt. Så tænkte jeg, at den måske var gået af led, og så trak jeg i fingerspidsen af al magt. Det hjalp ikke; yderste led virkede ikke, og fingerspidsen hang slattent nedad.

Godt så, jeg var rimelig svedig, så jeg måtte jo i bad slatten finger eller ej – og pakke sammen. Vi skulle køre hjem om 1/2 time, og jeg havde ikke tid til slatne fingerspidser.

Jeg ringede forgæves til min søde fys-mand, og sendte ham et billede af min defekte finger. Jeg googlede ‘finger yderste led virker ikke’. Han ringede i det samme.

Dropfinger hedder det. Og det betyder, at senen som styrer fingeren er gået løs, og derfor ikke kan holde fingeren. Så skal man have skinne på i 6 uger, og så kan den vokse fast igen, så fingeren igen kan strækkes og bøjes.

Jeg talte med lægen, som sagde, at jeg skulle ringe 1813 og derefter aftale tid med akutklinikken. Det gjorde jeg så, da vi ramte Danmark. Jeg var nummer 3 i køen, og jeg kom hurtigt igennem og kunne frit vælge akutklinik og tidspunkt. Jeg valgte klokken 13 i Gentofte, og min kollega droppede mig af der.

Jeg blev checket ind af en sød sygeplejerske, som præcist havde en plan for mig. Jeg ventede et kvarter til klokken blev 13, så blev jeg sendt til røntgen, checkede ind der og ventede lidt, og så fik jeg fotograferet min slatne finger og blev sendt tilbage, hvor jeg checkede ind igen. Jeg ventede lidt og kom så ind og fik instruks i dropfinger-behandlingen. Både mundtligt og skriftligt, ret tjekket. Og så fik jeg skinne på, ekstra skinner med og en rulle tape og så farvel!

Supergod oplevelse med 1813 🙂

One Comment

  1. Cecilia siger:

    Godt at høre – jeg er nemlig sikker på at den slags historier også findes! Trods pressens ensidige fokus på det, der ikke virker.

    Og god bedring med fingeren. På den lyser side skal du nu forkæles i 6 uger!

    Like

Der er lukket for kommentarer.