En på øjet

Omsider fredag, man burde jo feste og hilse fredag velkommen, men festen er lidt tam her … for i dag er mit øje bare endnu værre. Faktisk begyndte jeg at blive lidt bange i nat, for at det er værre end bare en virus, for jeg døjer også med smerter nu, og det bliver værre og værre. I går arbejdede jeg hjemme, og det gik ok, men jeg har svært ved at koncentrere mig. Forleden var øjet bare rødt og synligt irriteret, men nu gør det ondt.

Lyder måske mærkeligt, men jeg kan tydeligt mærke, at øjenæblet er rundt, for det gør ondt hele vejen rundt. Det trykker mod næsen, og jeg har ondt i kindbenet under øjet og i pandeknoglen over øjet. Når jeg bøjer mig ned, gør det vildt ondt, som om trykket i øjeæblet stiger. Dertil kommer, at det hvide i øjet er rødt og hævet og ligger lidt ind over iris og generer mit syn. Øjet klør og løber i vand, og jeg har det forfærdeligt. Jeg har fået nogle øjendråber, der kan lindre ubehaget, men der er jo intet, der virker på en virus andet end tid og tålmodighed.

Her til morgen ligner det hvide i mit øje, som jo altså er rødt, en væskefyldt vabel. Der er en udposning på, som generer øjenlåget, når jeg blinker. Jeg kan næsten ikke åbne øjet, og jeg ser uklart med venstre øje. Så jeg blev bange, og jeg tog fat i øjenlægen igen.

Det er helt normalt. Hvor ufedt det end er, så er jeg det mindste lettet over at høre det. Det er en ondsindet virus, og der er ikke andet for end at vente på, at det går over og lindre med øjendråber og smertestillende. Jeg kan forvente feber, og det varer mellem 1-3 uger. Og det er djævelsk smitsomt. Anyone?