Pandoras æske

Lørdag morgen skulle vi være ude af lejligheden klokken 10. Det nåede vi. Næsten! Vi var ude af lejligheden klokken 10, men uden vores pakkenelliker. Vi hentede vores bil i Alexa, hvor den har stået hele ugen. Jeg havde en længere snak med en sød og hjælpsom Parkierungsbeamt på tysk. Han forstod alt, hvad jeg sagde – og det var faktisk ikke så lidt, for p-automaten åd €20 og spyttede et tilgodebevis ud. Vi fik heldigvis pengene igen og jeg ønskede ham en skøn dag.

Vi forlod Berlin via Checkpoint Bravo, og så vendte vi næsen stik syd på. Mod mere sol, mere sommer, mere varme, flere dejlige oplevelser!

Auf Wiedersehen skønne skønne Berlin .. Også denne gang er listen over ting, vi ikke nåede og som vi ikke kendte til, blevet længere. Vi har åbnet en ny æske af Pandoras æske, og vi er nysgerrige efter at se mere.

Jeg nævner bare i flæng; LegoCity, sightseeing i sporvogn, MachMit, Volkspark am Friedrichshain, KaDeWe, Tunneltour, Dolores, Prater Biergarten … Plus alle de steder, vi var – men som vi bare MÅ tilbage til; YumchaHeroes, Weinbergspark, Alte Schönhauser Strasse, Hackescher Höfe, isbutikken på Max Beer Strasse(s vandmelon-is), Barcomi’s …

Nu er vi i Pegnitz, som ligger i Bayern. Jeg havde bestilt et familieværelse, og det ligger øverst oppe og er stort som en balsal med to dobbeltsenge. Hoppesenge, som Nicholas kalder dem. Gæt hvorfor…

Nicholas sov fra Berlin og vågnede et par timer senere, da vi var ved at løbe tør for benzin. Vi holdt ind og købte nogle store Bockwurst og noget at drikke. Vi kørte en lille times tid til, og så var vi i Pegnitz. Hotellet er et superfint mindre familiedrevet hotel med fin restaurant.

Da vi ankom, lagde vi vores ting på værelset og gik en lille tur. Det tordnede i det fjerne, og det blæste op, men vi sad lidt ved byens torv, hvor der var et springvand, som Nicholas kunne soppe i. Det blev til en badetur med tøj på 🙂

Vi gik tilbage til hotellet for at få tørt tøj på, og da vi gik ned til middag gav det sig til at regne og tordne for alvor. Vi fik Pandekagesuppe – prøv det, før du tænker ‘ad’. Mens Allan fik en schnitzel, fik jeg en Bayrer Flammkuchen med kartofler, skinke, pølse og ost. Hold nu op … jeg havde nærmest glemt hvor godt en god Flammkuchen kan smage!

Og nu er det sengetid. Jeg gider ikke gå i seng. Det er så hyggeligt bare at sidde her. Nicholas skiftevis hopper rundt og er helt opslugt af tysk-synkroniserede Disney film – først ‘Lady & Vagabonden’ 2 og nu ‘Find Nemo’.

I morgen kører vi videre til Østrig – Nicholas efterlyser allerede at køre med bjergbane og lege på bjergtoppen, så det bliver nok det første, vi gør på mandag 🙂

Og i øvrigt … Nicholas havde ble på i dag, mens vi kørte, men først da vi kom frem lavede han nr 1 og nr 2, og han var så stolt. Og mig med! Stort!