Små gryder har store ører

I morges trak vores lille dreng mig tæt ind til sig, da han vågnede. “Jeg har haft en forfærdelig drøm”, sagde han. Og ja, det var ordet forfærdelig, han brugte. Jeg spurgte, hvad han havde drømt. Han svarede, at jeg var blevet sprunget i luften af en bombe. “Bang, du var helt væk”, sagde han og puttede sig ind til mig. Jeg spurgte ham, om han er bange for bomber, og han svarede ja.

Jeg forklarede ham, at jeg passer på ham, og at der faktisk aldrig er nogen, der bliver sprængt i luften af bomber i Danmark. Jeg forklarede ham, at politiet holder øje med dem, der leger med bomber, så ingen kommer til skade. Og at dem med bomberne altid ender i fængsel, så de ikke kan gøre det igen.

“Jeg vil se Ramasjang” sagde han, og så var han videre i sine tanker, og tirsdagen var i gang.

En lille reminder om, at små gryder har store ører. Han hører alt og opfanger meget mere end vi tror.