Løbetid

Jeg er nu færdig med uge 5 af mit løbeprogram for ældre eller overvægtige, og det går rigtig godt. Det fungerer fint for mig at løbe i en park på hjemturen. Det har regnet ganske få gange, men generelt har jeg været heldig – foråret er klart med mig. Det er lysegrønt, smukt og dejligt at løbe.

Til at begynde med løb jeg 2 x 1 minut og gik indimellem. Det var SÅ hårdt, og efter den første tur tænkte jeg, at det her nok ikke ville blive en succes. Forleden løb jeg 6 + 5 minutter. Det er hårdt, men ikke sindssygt ubehageligt hårdt. I dag løb jeg 10 minutter. Det var til gengæld sindssygt hårdt. Faktisk var det den hårdeste runde overhovedet. Men jeg klarede den!

Jeg har altid hadet at løbe, og det skyldes sikkert, at jeg har gjort det helt forkert. Jeg skulle jo bare følge med i idrætstimerne – og jeg løb derfor både for hurtigt og for langt. De gange, jeg så sidenhen har prøvet at løbe, har jeg begået samme fejl. Og hadet hver en meter indædt.

Nu synes jeg, at det er fedt. Virkelig fedt. Jeg glæder mig til at se grønt, slå hovedet fra og bevæge min krop.

2 Comments

 1. Julia siger:

  Kan du give nogle fifs til, hvordan man skal gøre det rigtigt, så det bliver fedt? Jeg synes det er så hårdt og demotiverende, men jeg har det fedt efter en god løbetur. Processen er bare så ufed. Det kunne være rart at høre, hvordan du er kommet til at elske det 🙂

  Like

  1. Fru K siger:

   Hej Julia!
   Da jeg startede på at løbe denne gang, havde jeg ingen illusion om, at jeg da var i god form. Det var jeg ikke, punktum. Jeg er overvægtig, og jeg er .. ahem … ældre. Så det løbeprogram en af mine ældre kolleger løber efter, fik jeg en kopi af. Det er meget stille og roligt, og det har vist sig, at det er rigtigt for mig.

   De andre gange har jeg givet den gas, og jeg er gået kold, fordi det er for hårdt. Jeg var for ambitiøs og havde slet ikke temperament til at starte langsomt ud. Så jeg startede hårdt ud, gik kold og stoppede. Hver gang. Og jeg blev bekræftet i, at løb er hæsligt, jeg hader at løbe, jeg er ikke skabt til at løbe og andre af den slags historier, jeg har skabt i mit hoved. Jeg tror bare, at jeg gjorde det forkert, og derfor blev det en fiasko.

   Nu må vi se, om jeg kan holde det ud – jeg er i hvert fald langt over rekorden af mine andre løbeforsøg, så indtil nu tegner det godt.

   Jeg har skrevet et indlæg om at komme godt fra start – her

   Held & lykke 🙂 🙂
   Gitte K

   Like

Der er lukket for kommentarer.