På kanten af sommeren

Det var så den sidste (gratis) fridag før jul, der lige gik dér. Vi fik en smag af sommer, og vi valgte at tilbringe den sidste fridag som turister i vores egen hovedstad.

De sidste 5-6 år har vi været flittigere til at udforske byer som Berlin og Verona end i København. Det kommer sig af, at vi ikke er vilde med Kbh længere. I know, bare lige at flashe dén holdning nærmest kræver et separat forklarende blog indlæg. Og vi håbede jo, at der i vores fravær var sket noget med byen. Da jeg var yngre og studerede i byen, elskede jeg jo city, men det var som om, at man glemte at vedligeholde byen i en lang årrække. København blev slidt og træt, butikkerne er de samme som alle andre steder. Strøgbutikkerne er enormt små og overfyldte, og serviceniveauet gider jeg slet ikke at nævne.

En tur ned ad strøget er ikke særlig hyggelig, fordi man bliver mast og puffet rundt, fordi vi danskere ikke ser hinanden, men ser igennem hinanden. Jeg savner, at vi ser hinanden i øjnene og prøver at undgå at gå ind i hinanden, som man gør i New York eller Berlin. Og hvis man endelig kommer til at gå ind i hinanden, at man så søger kontakten, smiler og siger ‘det må du undskylde’. Vi er ikke nået helt dertil i Danmark endnu 😉

Tilbage til G-dag .. trods vores lunkne følelser for hovedstaden, så går det jo slet ikke, at drengen ikke kender vores egen hovedstad overhovedet, så afstiafsted! Vi startede på Kbh H med at hjemsøge Starbucks og Dunkin’Donuts. På Starbucks fik jeg en tynd og slasket vanilla latte, der smagte bittert og slet ikke af vanille. Jeg burde have byttet den. DD var til gengæld ikke en skuffelse; friske, bløde donuts med spændende fillings. Jeg fik en Boston Cream, min favorit. Knægten ville have en blå kage, og det fik han – han var helt blå i hovedet bagefter 🙂

Vi gik ned ad strøget mod Nyhavn, og jeg er altså ikke imponeret. Intet har stort set ændret sig siden sidst. Strøget er træt og slidt. De fleste butikker var lukkede, undtagen souvenirbutikkerne, samt de meget billige tvivlsomme tøj-, sko- og taskebutikker med høj muzak. Dem er der blevet flere af, og de er altså ikke nogen oplevelse. Jeg tænker, at det må være kedeligt som turist at gå ned ad strøget sammenlignet med fx Friedrichstraße eller Via Giuseppe Mazzini i Verona.

Vi gik ned på Nyhavn og hoppede på en af havnerundfarterne – superfed tur hele vejen rundt. Blå himmel og høj sol over smukke København. Det tog en times tid, og det var superhyggeligt. Knægten sagde bagefter, at det var sjovt, men han sad alligevel og hang med hovedet og kiggede ned eller lå med hovedet i mit skød. Kun under broerne livede han op og syntes, at det var spændende. Han syntes også, at ubåden på Holmen var lidt spændende, men ellers er havnerundfarter mest for voksne, åbenbart.

Vi sluttede af med frokost i Torvehallerne. Det er så fedt et sted, jeg holder bare så meget af livet dér, samt alle de smagsoplevelser, der ligger på lur derinde. Vi fandt en bænk og spiste frokost, jeg fik en amarena kirsebær milkshake og en thai beef salad, der så lidt trist ud, men smagte helt fantastisk. Manden fik en thai sandwich – lidt tarveligt navn til en fantastisk sandwich. Knægten fik sig et par ‘kageburgere’ – macaroons 🙂