På legepladsen

Søndag er en stille dag i Berlin, hvor byen stadig summeraf liv, men i et helt andet tempo. Alle er på tur udendørs, mange er ude at spise brunch; børn og voksne. Særlig på en søndag med høj sol og intet mindre end 36C i skyggen.

Vi spiste morgenmad på Spreegold ret sent, fordi det tog længere tid at sove end forventet. Temperaturen kommer først ned under 25C efter midnat udenfor, så indenfor er der vel små 30C, så man sover først, når man er udmattet og kan finde nogenlunde ro i heden.

Vi tog afsted til Volkspark am Weinberg, hvor det myldrede med mennesker. Først smed knægten tøjet og skiftede til badebukser for at bade i soppebassinet. Vi sad på en bænk under et stort træ og nød udsigten over parken. Det var rart bare at sidde der og smelte lige så stille. 

Efter en rum tids plasken skulle legepladsen indtages – den med de højeste gynger og det højeste klatrestativ! En times tid kunne vi afslappede tulle rundt i nærheden af knægten, der fik prøvet det hele. Han fik hektiske røde kinder i varmen og hans øjne lyste op med blå gnister. Det var skønt!

Bagefter tog vi ud til Hauptbahnhof og gik over Spree mod rigsdagen, hvor der er springvand lige til at bade i. Springvandene er tændt en halv times tid ad gangen, og der er rigtig mange, der plasker i dem, når det er så varmt. Vores søn gav den gas, lige indtil han fik vand i øjnene, så eksploderede han og ville aldrig bade i de dumme springvand mere. 5 minutter efter gav han den gas igen.