Et smut i Paris

På årets sidste dag – nytårsmorgen – skulle vi tidligt op, for vi havde masser af småting, vi skulle nå inden nytårsaften. Vi gik afsted i den fine solbeskinnede morgen ned mod Volkspark am Weinberg. Et kig ned ad en sidegade afslørede Zionskirche badet i det fine morgenlys. Det var pivkoldt, og vi var superglade og opsatte på endnu en god dag!

DSC_0633 (1).jpgPå nytårsmorgen var vi bare i marken for en let bid morgenmad, ikke den helt store omgang. Fransk morgenmad lød som en fin idé. Indenfor på Fleury’s var der næsten fyldt, men der var lige plads til os. Der herskede en afslappet, parisisk stemning med folk, der drak café au lait af klassiske franske café au lait boules. Enkelte sad og læste aviser. Indretningen var superfin og nuttet fransk med fint afstemt turkis julepynt og turkis detaljer.

DSC_0649 (1).jpg

Morgenmaden var ganske udmærket; jeg fik en meget lækker smørbagt croissant med meget autentisk sprød krumme. Det med croissanter er virkelig svært, og i 9 ud af 10 tilfælde får jeg mig en fæl skuffelse. Croissanter laves ikke af dansk wienerbrødsdej. Faktisk er 7Eleven nok de bedste derhjemme i vores postnummer til at bage croissanter. Nå, sidespring – jeg elsker bare en rigtig fransk croissant 🙂

Jeg bestilte en omelet med bagte tomater – indrømmet, den gør sig ikke så godt på billedet – men den var faktisk virkelig lækker; fin, frisk og luftig. Min mand bestilte en Croque Monsieur, og den var også lækkert. Delvis til knægten bestilte vi en petit dejeunér, som bestod af ovennævnte croissant og en baguette, som også var sprød, lun og frisk. Knægten spiste næsten den hele med tandsmør på.

Det var en rigtig fin start på en solskinsdag i Berlin, men vi havde ikke tid til at blive hængende; vi skulle nemlig i KaDeWe inden alle andre i Berlin nåede at få samme idé.

fleury.jpg

Later post fra 31/12 2015 🙂