Svæklingsmølf

Jeg løber stadigvæk. Det har holdt lidt hårdt, for min hofte gør ondt, og det har været rigtig slemt en måneds tid, men er nu blevet bedre igen. Det er åbenbart kommet for at blive. Men a&o er, at jeg ikke får mere ondt af at løbe; det, der gør ondt er 1) koblingen i bilen, 2) når jeg sætter mig ind i bilen og 3) at sidde ned (for længe) på jobbet. 

Koblingen i vores bil er ikke specielt hård eller noget, så der er ikke noget ekstraordinært ved det, men jeg får flere smerter, hvis jeg sidder med udadflekteret hofte, end hvis jeg kører ‘kalveknæet’, altså lader mit venstre knæ søge over mod højre knæ. 

Smerterne går væk i løbet af weekenden, når jeg ikke kører bil, så jeg er oftest smertefri søndag aften, men allerede mandag midt på dagen kommer det igen. 

Hvis jeg undlader at bruge hæve/sænkebordets stå-funktion bliver jeg kontant straffet; for efter en halv time siddende på stolen, føles det som om der er nogle fibre, der rives over i hoften, når jeg rejser mig igen. Jo mere jeg er i gang, jo færre ritschsmerter fra hoften. De første skridt gør ondt, og jeg går lidt stift, men så går det væk, når jeg går.

Min læge sagde, at jeg skal holde op med det, der gør ondt; dvs køre bil og sidde ned – den konsultation var spild af tid. “Det gør ondt at trække vejret” – “så lad være” 🙄

Jeg tænker, at det her handler ikke så meget om en usund belastning, der skal ophøre – men langt mere om at mine muskler er svage, og jeg derfor belaster min krop unødigt = det giver smerter. Overbelastning pga svaghed.  Fokus skal være på at styrke. Ikke på at ophøre med at sidde ned, køre bil osv. 

Derfor er jeg i gang med at squatte og gå på trapper (to trin ad gangen), bare for at komme i gang.    Samtidig har jeg sat mit løb lidt i bero. Jeg løber samme antal minutter 3 x om ugen, og jeg øger hverken fart eller turens længde. Jeg undlader at sidde på job, heller ikke til møder. Jeg står op 6 ud af 8 timer. Jeg sidder på skråpude i bilen og begrænser brug af koblingen, dog lidt svært i køkørsel. Summen af ovenstående virker faktisk lidt.