Der bor en tiger i maven ..

anton-forsideI sidste uge læste vi bogen “Anton Tigertæmmer“, som handler om Anton, der har en tiger i maven. Tigeren springer ud af maven på ham, når han bliver vred. Den springer frem med et brøl og viser tænder, kradser, bider og slår Antons venner med sine store tigerpoter. Når Anton ikke er vred mere, forsvinder tigeren ind i maven igen.

Netop den aften havde vi brug for at læse om hvordan man styrer sig, når man bliver virkelig vred, så vi ikke opfører os som tigre og skræmmer livet af vores omgivelser. Det gælder både for store og små hos os. Den dag havde været en dum dag i sfo’en, det hele var gået op i en spids, fordi knægten var blevet snydt for sin spilletid. Det var han blevet tigerrasende over, og det virkede ikke efter hensigten. Han fik ikke sin spilletid, men til gengæld fik han skæld ud.

Sådan er det med den tiger. Vi opnår ikke det, vi gerne vil, når tigeren slipper ud. Så hvordan tæmmer vi den? Det læste vi om her til aften, og jeg håber, at knægten fik lidt læring sneget ind i pæren. Og mig med. Også jeg kan have gavn af at blive mindet om, hvordan jeg får styr på min tiger 🐯