Et smut over sundet

I sidste uge var jeg en tur i Skåne med jobbet. Jeg er så heldig, at mit job altid inkluderer et eller flere besøg i supermarkeder; jeg var bl.a. i Willis, Coop og Ica. Jeg var også i 7Eleven, fik mig en fika på Espresso House og var en tur i skønne Lagerhaus.

Jeg elsker udenlandske supermarkeder, og de svenske er ingen undtagelse; oftest er de fantastiske og eksotiske, fordi udvalget af dagligvarer er så stort. Især bredden i sortimentet. Antallet af morgenmadsprodukter er så varieret hinsidan, især müslihylden elsker jeg at gå på opdagelse i.

Jeg er jo også vild med libanesisk mad; især baba ghannouge. Den lokale Ica havde et bredt udvalg af baba ghannouge i flere varianter både på køl og som konserves.

Udover et stort udvalg af meze havde de også fava bønner (hestebønner) til foul moudammas. Foul er en vegetarisk mellemøstlig specialitet, som nok mest spises til morgenmad. Kogte fava bønner i saltlage serveres bedst med olivenolie, hvidløg og citron dressing med arabisk brød til. Og jeg elsker foul 😍

I Sverige kan man desuden købe Mer og Festis. Begge dele er spænnis! Det er vand uden kulsyre med spændende smagsretninger. Jeg købte Festis med Pære-Popcorn, Æble-Pære med Cappuccino Twist, Hindbær-Lakrids og Cactus-Lime.

Jeg elsker skøre smagsvarianter 🤪 og i Sverige er de (på den front) noget mere eventyrlystne end i Danmark.

Jeg købte naturligvis også kanelbullar og lösgodis med hjem 🇸🇪