Klimasafari

En aften i sidste uge så jeg en tv-reklame (!) om Klimasafari i København. Hey, det lød spændende! Det er nemlig sin sag at forklare en 9-årig om klimaforandringer uden at skræmme livet af ham, og istedet fortælle ham, at vi alle har et ansvar for vores jord og de dyr, der bor her. Samt at de små ting, vi gør i dag, kan gøre en forskel i morgen.

Så er det alligevel nemmere at se en film på et spændende sted på en spændende måde. Jeg preppede drengen igår, og det syntes han overhovedet ikke lød spændende. Heller ikke i morges syntes han, at det lød som noget, han gad. Men vi insisterede, og han gik med med slæbende skridt.

Først var der togturen og så gik vi gennem byen i solskin. Vi snakkede, mens vi gik. Vi passerede Rundetårn, som er bygget af byggekongen, sagde knægten. Christian den 4.

Vi hilste på Absalon, så Christiansborg og det fine tårn på Børsen med de 4 snoede dragehaler, som byggekongen også fik bygget.

Og så var vi ved Thorvaldsens Plads, hvor en gigantisk badeboldsjordklode lå midt i solskinnet. “Hvad hvis jeg stak en nål i den, ville den så blive flad?” spurgte knægten. “Det vil nok ta’ sin tid” svarede jeg “der skal nok mere til end en nål”.

Vi kom indenfor; i forteltet var der mulighed for tage billeder i modvind og deltage i en youtube challenge. Væk var det kedelige, hans øjne var på stilke – øv-hatten blev erstattet af nysgerrig-hatten.

Vi kom ind i selve badebolden, hvor der hang en stor jordklode inde i midten af den gigantiske badebold. Nederst på jordkloden stod der ‘real time’ – det var billeder af jorden set fra en satellit lige nu!

Det endte med at blive en fin oplevelse med lidt skjult læring. Filmen var meget spændende, det er uhyggeligt og vigtigt stof, og det nytter ikke at vende ryggen til. Klimaforandringerne er her allerede, og ja, det er da dejligt med en skøn lang sommer, men det er også ildevarslende.

På vejen hjem tog knægten en ølflaske der trillede rundt i toget med, for at gøre noget godt for kloden, som han sagde ❤️

Vores ansvar