Anna fra Grønnebrink

I vores sommerhus havde den tidligere ejer efterladt alt lige fra tøj, bøger og kosmetik. Hun kunne ikke bære at tømme sommerhuset efter sin mands død. På reolen fandt jeg nogle gamle pigebøger fra 1920-30erne; bl.a en bog, der hed Anna fra Grønnebrink, fra 1918.

Jeg slugte den nærmest i én læsning. Jeg var begejstret! Nogle år senere kom tv-serien, og den var fantastisk!

Hvem glemmer nogensinde Anne og Gilbert Blythe – og især denne scene? Serien er fantastisk.

For nylig fandt jeg en flyttekasse i kælderen med mange af mine gamle bøger – bl.a Anna fra Grønnebrink plus en masse uoverskueligt rod. Jeg stoppede hurtigt de fleste af de gamle bøger i en pose og afleverede dem til en genbrugsbutik. Også Anna.

Det var virkelig dumt, og jeg fortrød det allerede dagen efter. Et par dage senere gennemgik jeg bogreolerne i genbrugsbutikken; måske kunne jeg købe den tilbage? Men nej, jeg har aldrig fundet den siden.

Nå, men hvordan kommer man videre ovenpå sådan en dumhed? Netflix! Sidste år så jeg første sæson af Anne with E – og nu har jeg lige set sæson 2 færdig. Jeg kan klart anbefale den, hvis du er vokset op med Anne. Den er for voksne Anne-fans, for den giver lidt flere detaljer om Anne, Marilla og Matthews (fiktive) baggrund og liv. På en politisk korrekt måde. Det er en smule irriterende, men i det store hele er det en hyggelig serie at se – selve historien er intakt og godt spillet.

4 Comments

 1. venterpaavin siger:

  Jeg elsker også Anne Fra Grønnebakken – har dog aldrig set serien, men læste bøgerne som barn, og fandt dem igen for en 5 år siden i genbrug, hvorefter jeg har genlæst dem et par gange. Vildt hyggeligt.
  – A

  Liked by 1 person

  1. mammalade siger:

   Det er sjovt, at du ikke har set serien. Jeg har kun læst den første bog. Den første tv serie om Anne er helt fantastisk. Netflix’en er god, men ikke som den første serie ❤️

   Like

 2. Jensen siger:

  Anne fra Grønnebakken er ren nostalgi og ja jeg har serien på dvd og har lige set den igen igen, har også bøgerne har dog ikke fået dem læst endnu men har allesammen blev købt i 2003 i Korea= bøgerne er på engelsk. Men helt enig man kan da kun elske Anne/Anna fra Greengabels ❤

  Liked by 1 person

  1. mammalade siger:

   Anne fra Grønnebakken er så fantastisk ❤️

   Like

Der er lukket for kommentarer.