Middag på Relax

Vi kørte op ad de samme hårnålesving som forleden til La Dacia, men denne gang fortsatte vi

Vi fik et bord til 3 – nærmest det sidste ledige bord. Indenfor summede der af liv og hygge. Det virkede meget lokalt; der var flere, der gik rundt mellem bordene og sludrede med hinanden.

Pludselig opdagede vi, at en af ejerne fra vores hotel var der sammen med sin familie. De havde på italiensk vis et helt langbord, og de mødtes til middag 21-tiden. Vores store dreng løb begejstret over og sagde ‘Ciao!’, og hun krammede ham, vinkede til os og kom over og hilste på os med sin søn på lidt over et år på armen.

Han var ikke det eneste barn, der var med til middag klokken 21. Der var mindst 10 italienske børn under 5 år med til middag. Det fungerer bare. Det er en selvfølge, at børnene er med og får lov til at løbe ind og ud. Alle hygger sig, børnene leger med hinanden, griner højt og larmer på en restaurant (uha!).

Bordskikken er også anderledes; det er ok for børn og voksne at forlade bordet, gå rundt til andre borde og bytte pladser ved eget bord. Også når maden er på bordet. Samtidig så jeg dybe samtaler over bordet, så det, vi anser som uro, skabte ro for dybe samtaler.

Det er fascinerende at få indblik i hvordan man gør i andre lande. Det er sundt at blive udfordret på sine egne regler og dogmer.

Det var en sjov og hyggelig aften med superlækker mad!

Caprese ❤️

Panna Cotta med jordbær

  • Maden og stemningen var fabelagtig. Mine bonbon ravioli var så lækre i en rig tomatsauce. Og caprese med solmodne tomater er bare …
  • Da vi skulle gå, øsregnede det; lynene lyste glimtvis natten op og tordenen rullede. Det var stadig 30C og dejlig luftigt. Vi løb grinende ud til bilen og så begyndte vi nedturen ad de snoede veje i bælgmørke i øsregnvejr.
  • One Comment

    1. Jeg har også altid været imponeret af de italienske familiemiddage, med deres på én gang afslappede og intense stemning. Har et par gange været så heldig at blive inviteret med, og det er virkelig en fornøjelse!

      Liked by 1 person

    Der er lukket for kommentarer.