Lortekuffert!!

Lortekuffert #1 😦

Jeg er god til at vælge kufferter af ringe kvalitet. For 2 år siden da vi skulle til USA, købte jeg en ny kuffert. Da jeg gik ud af vores lejlighed med kurs mod NY, gik den i stykker – jeg stod med håndtaget i hånden, mens kufferten stod i entréen. Vi havde ikke tid til at låne en kuffert eller noget – vi måtte tage den håndtagsløse kuffert med til USA. Det var ikke nemt at bakse rundt med den, skulle jeg hilse og sige. Som om det ikke var nok, indeni kufferten er der en skilledims – den revnede, da jeg åbnede kufferten i New York. Hvem laver en skilledims i tyndt satin?

Endnu en lortekuffert .. nu fra Adax 😦

Men heldigvis var Magasin forstående, og de byttede den defekte kuffert til en ny kuffert. Jeg betalte yderligere et par hundrede kroner for at få en ADAX kuffert, som jeg fik at vide var supergod kvalitet. Alt i alt 1000 kr for en ADAX kuffert. Det er jo ikke verdens dyreste kuffert – men til den pris skulle der være mere end en tur til lufthavnen i den, for ADAX er jo synonym med god kvalitet. Troede jeg. Naivt.

LorteAdaxkuffert til reparation i 3 måneder 😦

Men min ADAX lortekuffert døde allerede på jomfrurejsen – det vil sige; den holdt hele (!) vejen fra Holte til Kastrup, før håndtaget røg af ved check-in. Det var endda på vores bryllupsrejse – surt!!

Tilbage til Magasin, som sendte den retur til ADAX, som ville reparere den. Det tog TRE måneder, hvor jeg rykkede adskillige gange. Til sidst var den kommet tilbage til Magasin. Det var sidste sommer. Jeg hentede den lige da jeg var gået på barsel – den så umiddelbart ud til at være repareret – og så har den stået i kælderen lige siden.

LorteAdaxkufferten er defekt igen 😦

Indtil jeg hentede den frem i dag. Da jeg åbnede den, trillede der en skrue og en skrueplade rundt i bunden af kufferten. Foruroligende. Det tog mig 2 sekunder at konstatere, at det er den skrue og skrueplade, der holder håndtaget fast i den ene side. Håndtaget er altså gået løst IGEN, og det sidder nu kun fast med 2 skruer i den ene side. Håndtaget var lige til at rykke helt af. Kufferten var altså ikke blevet repareret i løbet af de TRE måneder hos Adax.

Det er rimelig indlysende, at jeg er blevet godt og grundigt taget ved næsen af ADAX. Det tog dem TRE måneder at sætte en skrue i. De har slet ikke testet kuffertens håndtag, før de godkendte garantireparationen og sendte kufferten tilbage til mig. Desuden har de glemt at sætte den sidste skrue i – der skal være i alt fire skruer til at holde håndtaget.

De er sikkert klar over, at 2 års garantien nu er overskredet, så jeg er sikker på, at når jeg gør krav gældende, bliver det afvist. Der er jo det smarte med kufferter – man bruger dem 1-2 gange om året, og så udløber garantien jo vupti, før man får brugt kufferten mere end et par gange.

Nu har jeg ikke andet valg end at tage lorteAdaxkufferten med ud at flyve. Søndag aften kan man jo ikke sådan lige spæne ud og købe en kuffert. Vi har skruet skruen i, men det ændrer jo ikke ved, at håndtaget kun sidder fast med 3 skruer, hvor der skulle have siddet 4 skruer. Nu må vi se, om den overhovedet overlever turen til Berlin.

Jeg er SÅ skuffet, og det er helt slut med at købe Adax-produkter. De ser fine ud, men kvaliteten er så lousy. Det er ikke fedt at være nødt til at rejse med en defekt kuffert, for jeg er hver gang bange for, om mine ting overhovedet kommer frem eller forsvinder undervejs, fordi kufferten er defekt.

Måske står jeg og min søn i Berlin i morgen uden tøj og bleer. Det kan fuldstændig smadre vores ferie. Jeg håber (igen ..) på det bedste og giver kufferten en omgang brun tape i lufthavnen.

******

LorteAdaxkufferten endte som storskrald

Kufferten overlevede ikke flyveturen. Håndtaget var væk, men kufferten holdt heldigvis sammen om vores ting alligevel. Jeg har sat den ud til storskrald, for Magasin har afvist reklamationen på den, fordi de ikke dækker hård håndtering fra luftfartselskaberne, og fordi den er mere end 2 år gammel. Præcis som forventet.

Glad ejer af Samsonite kuffert

Til gengæld har jeg købt en Samsonite skal-kuffert med hjul og håndtag. Den er godt brugt, og kostede bare 50 kr i Kræftens Bekæmpelses butik Igen i Sorgenfri. Samsonite er supergod kvalitet, og selvom kufferten ikke er let at trille rundt med, så er det slut med at stå med håndtaget i hånden og kufferten på gulvet. Det er slut med at frygte, at min bagage falder ud af kufferten undervejs.

Kort sagt; jeg kan trygt rejse med min nye Samsonite-kuffert. Og det er jo det, der er meningen med en god kuffert 🙂

Lortekuffert nr 2

3 Comments

 1. Louise siger:

  Når en varer er blevet repareret, så gælder der en ny reklamationsperiode på 2 år på den del der er repareret.

  Like

  1. Fru K siger:

   Ja, men jeg opgav, for den stod 1 år i kælderen, og da jeg henvendte mig, er de så smarte, at man ikke får en kvittering for reparationen, kun for indlevering, og den kan man ikke bruge!

   Like

Der er lukket for kommentarer.