Løbepause – skadet :(

Mine skønne løbeture. De har været en fantastisk hjælp til at holde humøret oppe. Jeg holder meget af mine mørke løbeture om morgenen, når det er helt stille og mørkt. Desværre er jeg blevet skadet og er nødt til at vente på, at det bliver bedre.

Skadet & løbepause

Fredag 9. Oktober fik jeg smerter i min venstre fod, mens jeg løb. Det var anderledes end noget, jeg har prøvet før, så jeg prøvede at gå lidt, så løb jeg lidt, og tilsidst måtte jeg bare konstatere, at det ikke var forbigående. Jeg havde ondt fra anklen og op ad forsiden af skinnebenet. Om mandagen prøvede jeg at løbe igen, men det var det samme; efter et par kilometer begyndte det igen. Jeg har ikke løbet siden.

Desværre kan jeg først få en tid 9. November (præcis 1 måned efter det skete) hos en fysioterapeut, der kan se på min skade – og forhåbentlig kan fortælle mig:

1) hvad det er
2) hvor længe jeg skal holde pause
3) hvordan jeg genoptræner og
4) hvordan jeg undgår samme rod igen

Status efter 3 uger

Nu har jeg snart holdt 3 ugers pause, og det går bedre. Smerterne på forsiden af skinnebenet dukker kun op, når jeg går ned ad trappe – samt på dage hvor jeg går meget (og når op på 10.000 skridt), men det er blevet bedre. Nu føles det som en forstuvet ankel. Det gør mest ondt på ydersiden af anklen, lige under knoglen. Men det er småting. SÅ ondt gør det ikke. På en skala fra 1-10, så ligger smerten på en 2’er.

Morgenløb

Hælspore

Jeg gik ud fra, at pausen også ville gavne min hælspore, som har været i kraftig bedring over de sidste 2 måneder.. Hælsporen var næsten gået væk i starten af oktober, men efter 3 ugers løbepause er den begyndt at krampe op om aftenen.

Måske hænger det sammen med, at jeg ikke laver mine hæløvelser længere. Dem lavede jeg nemlig, når jeg løb, men nu løber jeg jo ikke lige for tiden, og så glemmer jeg det. Jeg må prøve at huske at få lavet de øvelser, så min hælspore ikke forværres af min løbepause.

Nye løbesko

Før jeg blev skadet, havde jeg bestilt tid hos Løberen i Lyngby til et par nye løbesko, for jeg har en mistanke om, at mine løbesko ikke korrigerer min pronation særlig godt (jeg er både kalveknæet, har knæk-ankel og er platfodet). På Ipad’en i butikken så jeg hvordan jeg løber i mine gamle løbesko: Mine ankler vælter indad ved hvert eneste skridt. Så kan jeg bedre forstå, at senen på indersiden af foden/skinnebenet er presset – !! Jeg købte et par nye korrigerende løbesko fra Nike, og så besluttede jeg mig for at holde en træningspause. Når jeg så er skadesfri, har jeg nogle supergode løbesko at glæde mig til.

2 Comments

 1. Uh, du har da godt nok været hårdt ramt med skader.
  Men godt at du så småt er ved at være back on the track🏃🏻‍♀️😘

  God weekend💙

  Kh
  Louise

  Like

  1. mammalade siger:

   Tusind tak 🙂 Ja, det er surt, men jeg har seriøst SÅ skæve ben; jeg er både kalveknæet, har knæk-ankel og er platfodet. Min far sagde engang, at jeg kan steppe i en ølflaske. Tak, far 😀
   Med så store fejlstillinger, må jeg regne med skader indimellem. Så jeg må væbne mig med tålmodighed og få det til at gå over i samarbejde med fyssen!
   I’ll be back på løbestien some time!
   Gitte K

   Like

Der er lukket for kommentarer.