Bekymret

På denne mandag inden jul er der to ting, der virkelig bekymrer mig: 1) den muterede mere smitsomme variant kombineret med 2) at EU har bestilt 200 mio. godkendte vacciner – og kun har option på 100 mio. ekstra godkendte vacciner.

EU har bestilt 200 mio. godkendte vacciner, samt en masse endnu ikke godkendte vacciner. I alt 1,3 mia vacciner, hvoraf størstedelen ikke kan leveres foreløbig. Hurtig hovedregning. Der er ikke nok til 450 mio. mennesker. Vi opnår ikke flokimmunitet i Europa med halvdelen vaccineret. Og hvad hvis vi skal genvaccineres til efteråret?

Dette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er image.png

I følge artiklen her kan det betyde, at vinteren 21/22 kan komme til at foregå på samme måde som i år (og værre, fordi Corona nu er blevet mere smitsom), og derfor er WHO inde på, at man først skal vaccinere dem, der smitter flest – dvs. de unge.

Her i verdens lykkeligste land regner vi med, at det hele nok skal gå, og at vi får vacciner til alle snart. Ifølge Spiegel er der bare ikke nogen, der har klikket på ‘køb’ i varekurven for at få flere godkendte vacciner. Der er bestilt 2 mio. godkendte vacciner til Danmark, resten af de bestilte vacciner er ikke godkendte, jf Berlingske. Det løser sig sikkert, tænker jeg. Håber jeg.

……..

Som sagt; jeg burde virkelig lægge mig til at sove indtil juni – eller indtil invitationen til vaccination tikker ind i min e-boks ..

Photo by Tatiana Syrikova on Pexels.com